נשיא לבנון ג'וזף עאון יקיים היום (ראשון) פגישות והתייעצויות עם מספר בכירים אמריקנים, בהם חברי הסנאט ובכירים בממשל האמריקני, ובראשם שר החוץ מרקו רוביו. הפגישה בין השניים צפויה להתקייים בשעה 09:30 בבוקר לפי שעון ארה"ב - 16:30 אחרה"צ לפי שעון לבנון- כך דווח הבוקר בערוץ הלבנוני LBCI.
מקור פוליטי העוקב אחר ההתפתחויות אמר לעיתון הלבנוני נידאא' אל־וטן כי לביקורו של עאון בוושינגטון ולפגישתו הצפויה עם טראמפ יהיו השלכות ברורות על מסלול המשא ומתן בין לבנון לישראל ועל המצב הביטחוני בלבנון בכלל ובדרום בפרט. לדבריו, הדבר יורגש בהדרגה לאחר הפסגה האמריקנית־לבנונית.
אותו מקור סבר כי על לבנון לנצל עד תום את ההזדמנות של פגישה יוצאת דופן זו, שכן מדובר בפגישה הראשונה בין נשיא לבנוני לנשיא ארה"ב בבית הלבן מאז 2009. לדבריו, הדבר משקף את העניין האישי של טראמפ בסוגיה הלבנונית על כל פרטיה והיבטיה, לצד ההערכה שהוא רוחש לנשיא עאון - כפי שביטא זאת במספר הזדמנויות.
ברקע הדברים, במערכת הביטחון חוששים מתרחיש שבו חיזבאללה ישמור על כוחו הצבאי ועל עצמאותו ברחבי לבנון, גם לאחר יישום מזכר ההבנות בין ישראל ללבנון. תרחיש כזה, אם יתממש, עלול להציב את ישראל בדילמה מול ארצות הברית והממשלה הלבנונית.
"הממשלה הלבנונית וצבא לבנון חוששים מאוד ממלחמת אזרחים, ולכן הם אינם ממהרים להתעמת עם חיזבאללה", הדגיש גורם ביטחוני בכיר בפורום סגור. לדבריו, בביירות "מקווים שהתהליכים המדיניים וצה"ל יעשו עבורם את העבודה".
במקביל, צה"ל פועל בדרום לבנון בכמה מאמצים מרכזיים: שיפור ההגנה על קו הגבול הבינלאומי בין ישראל ללבנון, בדגש על אבטחת היישובים סמוכי הגדר, חיזוק "הקו הצהוב" סמוך לנהר הליטני באמצעות הקמת מוצבים חדשים, והשמדת אמצעי לחימה ותשתיות טרור מעל ומתחת לפני הקרקע באזור שנמצא בשליטה מבצעית ישראלית.
השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?
