וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שופרות המשטר קוראים לנקמה - ותקיפה ישירה של ישראל

עודכן לאחרונה: 12.7.2026 / 12:08

עיתונאי בכיר באיראן קרא לתקיפה נגד ישראל כנקמה על הפגיעות האמריקניות. דובר צבא איראן האשים את ארה"ב בהפרת מזכר ההבנות סביב מצר הורמוז ובניסיון לכפות נתיב שיט בדרום המצר, שלטענתו מנוגד להסכם. הוא הוסיף כי "עדיף לאמריקנים להפסיק את ההתערבויות"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על איראן, פסגת מנהיגי נאט"ו/רויטרס

חוסיין שריעתמדארי, העורך הראשי בעיתון האיראני "כיהאן" - אחד העיתונים הוותיקים והמשפיעים באיראן, המזוהה באופן מובהק עם הזרם השמרני של המשטר האיראני - פרסם היום (ראשון) מאמר בו הבהיר כי על איראן להגיב בתקיפה לעבר ישראל.

"ברור מאליו שהתקפות הטילים והכטב"מים שלנו על בסיסים אמריקניים הן הגיוניות וחוקיות ואין להפסיקן, משום שהמדינות הקטנות המוזכרות העמידו את שטחן ואת משאביהן לרשות אמריקה והמשטר הציוני לצורך תקיפה נגד איראן, ולכן הן שותפות להתקפותיהם ולפשעים שלהם ונחשבות לאויב, ויש לדכא אותן בעוצמה. אך בתוך כך אין להתעלם מתקיפה נגד הנקודה הפגיעה המרכזית והרגישה ביותר של אמריקה - המשטר הציוני", נכתב במאמר.

עוד הוסיף שריעתמדארי כי: "המשטר הציוני הוא כלב שוטה ואחת ממדינותיה של אמריקה. במילים אחרות, תקיפה נגד משטר זה נחשבת לתקיפה ישירה נגד ארצות הברית עצמה".

הוא הבהיר כי מבחינת ההיגיון האיראני, תקיפה בישראל שוות ערך לתקיפה בארצות הברית. "אם עדיין טווח הטילים והכטב"מים שלנו אינו מספיק כדי לתקוף את שטח ארצות הברית, מדוע שלא נתקוף את המשטר הציוני, שהוא המדינה האמריקנית הקרובה ביותר לארצנו?!",

"דיווחים רבים ומבוססים מצביעים על מצבו הקשה והשברירי מאוד של משטר זה, וללא ספק, תקיפה נגד התשתיות והמרכזים הרגישים שלו תגרום לאמריקה מכות הרסניות וקשות", קבע.

תקיפות ארה"ב בבושהר איראן/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

כמו כן, דובר צבא איראן מוחמד אכרמי ניא, אמר היום בראיון טלוויזיוני כי ההתערבויות של ארצות הברית ליצירת נתיב בלתי חוקי במצר הורמוז גרמו לחוסר ביטחון, וכי על האמריקנים לעמוד בסעיפי מזכר ההבנות.

עוד טען כי האמריקנים הפרו גם את יישום מזכר ההבנות עם איראן, וכי הם מנסים לכפות את הנתיב שלהם מדרום למצר הורמוז, בניגוד לסעיפי ההסכם: "לאמריקנים, ובמיוחד לנשיא האמריקני הנוכחי, יש היסטוריה ארוכה של הפרת התחייבויות".

עוד אמר ניא כי "הפרת התחייבות זו ניכרת גם במזכר ההבנות שהושג כעת בין איראן לארצות הברית. האמריקנים מנסים לכפות נתיב שאינו עקרוני בדרום מצר הורמוז, דבר שסותר את מזכר ההבנות שנחתם עם הרפובליקה האסלאמית של איראן".

sheen-shitof

עוד בוואלה

נלחמים ביוקר הנדל"ן: כך תוסיפו לבית חדר ביום אחד

בשיתוף קבוצת גוטליב אלומיניום

"לאמריקנים, ובמיוחד לטראמפ הנוכחי - יש היסטוריה ארוכה של התחייבויות". התקיפה האמריקנית באיראן/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

לדבריו של הדובר הצבא האיראני, "בהתאם למזכר זה, האחריות לכל מעבר ושיט במצר הורמוז מוטלת על איראן. הרפובליקה האסלאמית של איראן, בצעד דמוקרטי ושוחר שלום, מנסה לגבש הבנה משותפת והסדרים משותפים עם סולטנות עומאן באזור זה".

"על האמריקנים לא להעמיד את בעלי בריתם בפני חוסר ביטחון. בכל פעם שהם מתערבים ותוקפים את האיים, את חופי הים ואת המתקנים השייכים לרפובליקה האסלאמית של איראן, הם מקבלים תגובה קשה. אמש האמריקנים התערבו בפעם המי יודע כמה, ואנו הענקנו להם תגובה נחושה וקשה", הוסיף דובר הצבא האיראני.

עוד הסביר ניא כי "אנו מעדכנים את המטרות שלנו באופן מתמיד ופועלים לחיזוק היכולת הקרבית שלנו כדי להיות מוכנים לכל התרחישים. זהו תהליך מתמשך ויומיומי בכוחות המזוינים. עדיף לאמריקנים להפסיק את ההתערבויות מערערות הביטחון שלהם באזור".

מנגד, ראש ממשלת לבנון, נוואף סלאם גינה בתוקף את התקיפות האיראניות נגד מדינות המפרץ, "בשל היותן הפרה של ריבונותן של מדינות אלה ואיום על ביטחונן". גם מצרים גינתה את התקיפות האיראניות ואמרה כי מדובר ב"הסלמה מסוכנת המאיימת על ביטחונו ויציבותו של אזור המפרץ ופוגעת במאמצים שמטרתם להפחית את המתיחות ולבסס את הביטחון האזורי".

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully