וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בפעם השנייה בשעה: אעקות נוספותבירדן בעקבות שיגור מאיראן

עודכן לאחרונה: 9.7.2026 / 14:44

אזעקות נשמעו ברחבי המדינה בעקבות שיגורים מאיראן שיורטו על ידי צבא ירדן. במקביל, דיווחים באיראן על פגיעה במרחב המתקן הגרעיני בבושהר ופיצוצים בבנדר עבאס. אזעקות הופעלו גם בעיראק והדי פיצוצים נשמעו בכווית

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על איראן, פסגת מנהיגי נאט"ו/רויטרס

ממשלת ירדן דיווחה היום (חמישי) כי טילים ששוגרו מאיראן חדרו למרחב האווירי של המדינה, בעקבות זאת אזעקות ברחבי המדינה. במקביל, התקבלו דיווחים באיראן על פגיעה במרחב המתקן הגרעיני בבושהר במתקפה אמריקנית ועל פיצוצים בבנדר עבאס. בנוסף, דיווחים ראשוניים על פיצוצים גם בכווית - בבסיס האווירי עלי א-סאלם ובאזור הנמל בכווית.

מקורות בעיראק מסרו לסוכנות הידיעות האיראנית פארס כי אזעקות הופעלו גם בבסיס האמריקני "חריר" שבמחוז ארביל, בצפון עיראק. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה שלפי מקורות ביטחוניים, מתקפת כטב"מים פגעה במחנה של ארגון אופוזיציה כורדי-איראני מצפון-מזרח לארביל שבעיראק.

השגרירות האמריקנית בירדן הוציאה הוראה מיידית לכל התושבים בירדן להישאר בבתיהם, עקב "דיווחים המצביעים על כך שטילי, כטב"מים או רקטות נמצאים במרחב האווירי של ירדן". שר ההסברה הירדני הגיב לשיגור לעבר המדינה: "מערכות ההגנה יירטו את הטיל, הצבא שלנו ערוך להתמודד עם כל איום". צבא ירדן אישר כי יורטו שמונה טילים ששוגרו מאיראן לעבר שטח הממלכה. לפי סוכנות הידיעות הממלכתית בירדן, כתוצאה מיירוט הטילים נפלו רסיסים, אך לא דווח על פצועים או נזקים.

לדברי בכיר איראני, כמה אתרים במחוז בושהר, ובהם השטח ההיקפי של המתקן הגרעיני, נפגעו בתקיפות האמריקניות, כך מסרה סוכנות הידיעות רויטרס. הטלוויזיה האיראנית מאשימה גם היא: ארצות הברית מפציצה את המתקן בבושהר.

סבב התקיפות בין ארצות הברית לאיראן נמשך היום וממשיך להעמיד בסכנה את מזכר ההבנות בין המדינות. פיצוצים דווחו בכמה נמלים באיראן, בהם בושהר, בנדר עבאס וסיריק. גורם אמריקני אמר ל-CNN כי החלטתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לצאת לתקיפות נוספות נבעה מתסכול על כך שמצר הורמוז טרם נפתח, וכן על תקיפת ספינות שעברו בנתיב הנפט האסטרטגי בזמן שהשתתף בפסגת נאט"ו.

בנוסף, משמרות המהפכה תקפו היום בסיסים אמריקניים בכוויית ובחריין. זאת, בתגובה לגל הפצצות אמריקני נגד תשתיות אסטרטגיות באיראן. במקביל לאש במפרץ, ארצות הברית מאותתת על מגעים מאחורי הקלעים לעצירת ההסלמה.

תקיפות אמריקניות שבוצעו במהלך הלילה באיראן פגעו בגשר הרכבת "אק תקה חאן" (Aq Taqeh Khan) במחוז גולסתאן שבצפון איראן, כך דיווחה סוכנות הידיעות פארס.

מדובר בקו סחר המקשר את טהרן עם שותפותיה האסטרטגיות - סין ורוסיה. פארס מסרה כי הנתיב, שממשיך דרך טורקמניסטן וקזחסטן, היווה נתיב יבשתי חשוב לסין, וקיבל חשיבות נוספת במהלך החסימה האמריקנית השנה של נמלי המפרץ באיראן. עוד נמסר כי הנתיב שימש גם את רוסיה למשלוחי מטען לאיראן מאז סוף שנת 2025.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully