ארצות הברית פתחה הלילה (רביעי) במתקפה צבאית נגד איראן, בתגובה לשורת התקיפות שביצעה טהרן נגד שלוש מכליות מסחריות במימי עומאן סמוך למצר הורמוז.
שעות קודם לכן הודיעה וושינגטון על ביטול ההקלות בסנקציות על מכירת הנפט האיראני - אחד הצעדים המרכזיים שנכללו במזכר ההבנות בין הצדדים במהלך שנועד, לדבריה, להעניש את איראן על התקיפות ולהשיב את הלחץ הכלכלי עליה. היום פורסם תיעוד של ההרס במעונו של הנשיא מוג'בתא חמינאי, לאחר התקיפות.
בסיום התקיפות, צבא ארצות הברית פרסם סיכום ואת הנתונים: "כוחות הפיקוד המרכזי של ארה"ב פגעו ביותר מ-80 מטרות בתחמושת מדויקת כתגובה מיידית להתקפות האחרונות של איראן על כלי שיט מסחריים החוצים את מצר הורמוז. כוחות אמריקנים תקפו מערכות הגנה אווירית איראניות, רשתות פיקוד ובקרה, אתרי מכ"ם חופיים, יכולות טילים נגד ספינות ויותר מ-60 סירות קטנות של משמרות המהפכה האסלאמיים בתוך המצר ובסביבתו, כדי לפגוע ביכולתה של איראן להמשיך לתקוף את הסחר הבינלאומי הזורם דרך מסדרון הסחר הבינלאומי".
השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?
