לא מבזבזים זמן עד הרגע האחרון: במקביל להאצת הדיונים בחבילת החוקים שהוסכמו בין החרדים לקואליציה, ועדת הפנים והגנת הסביבה צפויה לדון ביום ראשון בהצעת "חוק המואזין" של חבר הכנסת צביקה פוגל ממפלגת עוצמה יהודית, במסגרת הכנתה לקריאה ראשונה.
קידום הדיון מגיע לאחר לחץ מצד השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שביקש לקדם את החוק עוד במהלך כהונת הכנסת הנוכחית. הצעת החוק מבקשת להסדיר את השימוש במערכות כריזה בבתי תפילה, ובפועל צפויה להשפיע בעיקר על השימוש ברמקולים במסגדים.
תומכי החוק טוענים כי מדובר במהלך שנועד להתמודד עם מטרדי רעש, בעוד מתנגדיו, בהם חברי הכנסת הערבים, טוענים כי מדובר בפגיעה בחופש הדת ובפולחן המוסלמי.
מאחורי הקלעים, קידום החוק מעורר עניין פוליטי - האפשרות שהוא יהפוך שוב למבחן של ההבנות בין יו"ר ועדת הכספים משה גפני לבין יו"ר תע"ל אחמד טיבי. לטענת האופוזיציה, במסגרתן, שני הצדדים יעזרו בבלימת החוקים החשובים להם, בהצבעות הקודמות על חוק יסוד: לימוד תורה וחוק המואזין, סיבותיהם של טיבי וגפני נעדרו בהתאמה.
כזכור, הצעת חוק המואזין עלתה להצבעה כבר בשבוע שעבר עוד לפני הדיון בחוק יסוד: לימוד תורה - מהלך שהטיל בספק את ההבנות שנרקמו לטענת גורמים באופוזיציה גפני לטיבי.
בעת העלייה להצבעה, סיעת ש"ס הודיעה כי היא תצביע בעד החוק, "כפי שתמכה בו כבר בשנת 2017". הסיעה הוסיפה כי היא "מביעה צער על כך שהשר בן גביר לא הביא היום גם את החוק למניעת ביקורי הצל"א אצל מחבלי הנוח'בה", משום שהיתה תומכת בו ומביאה לאישורו.
כזכור, השר התעקש להעלות את החוק להצבעה ביום שני, למרות בקשת ש"ס להביאו היום ולהבטיח את אישורו. "נראה שבן גביר היה חדור מטרה להפיל את החוק כדי לקושש קולות באמצעות ניגוח שותפיו לגוש הימין - מצער מאד", סיכמה.
