בתום חקירה סמויה של מחלק פשיעה מקוונת במחוז צפון, עצרו הבוקר (רביעי) שוטרים ובלשים גבר בן 46, תושב העיר נשר, בחשד שהצליח לחדור לקבוצת ווטסאפ של ילדות צעירות, התחזה לנער בן 15 והטריד מינית מעל 10 קטינות.
החקירה נפתחה בעקבות תלונה שהגישה לאחרונה אמא לילדה בת 10, לאחר שנחשפה במכשיר הסלולרי של בתה להתכתבויות בעלות אופי מיני עם דמות שהציגה את עצמה כבן נוער.
עם קבלת הדיווח, פתחו חוקרי הסייבר של המחוז הצפוני בחקירה, ממנה עלה כי החשוד הצליח להסתנן לקבוצת ווטסאפ שעסקה בטרנד ה"סקוושי" (בובות ספוג פופולריות), שבה היו חברות עשרות ילדות קטינות בגילאי 8 עד 11. על פי החשד, במהלך שהותו בקבוצה פנה החשוד לחלק מהבנות בהתכתבויות פרטיות, ניהל מולן שיחות מיניות ואף החליף עם חלקן תכנים ותיעודים מיניים.
הבוקר, עם הפיכת החקירה לגלויה, פשטו בלשי המחוז על ביתו של החשוד בנשר ועצרו אותו. בהתאם לממצאי החקירה, המשטרה צפויה לבקש בהמשך היום להאריך את מעצרו בבית משפט השלום בטבריה.
רפ"ק רחל בנימין, ראש מחלק פשיעה מקוונת במחוז צפון, מסרה: "במהלך החקירה נחשפנו לחשוד הפועל בשיטתיות כלפי קטינות בגילאים ממש צעירים, תוך שהוא יודע את גילן וממשיך בפעילותו הפלילית. אני קוראת לציבור ההורים והמחנכים לגלות עירנות, במיוחד בימים אלה של חודשי הקיץ, ולשים לב לפעילות הילדים במרחב הווירטואלי בשעות בהן הם נמצאים ללא פיקוח. מומלץ לשוחח עם הילדים, להנחות אותם שלא לדבר עם זרים ולעדכן את ההורים בכל ניסיון לשיחה בעלת אופי מיני".
