וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בן גביר הציע לגוטליב לעבור למפלגתו - בליכוד מכחישים: "לא היו דברים מעולם"

7.7.2026 / 7:21

לפי דיווח שפורסם במהדורת החדשות של I24, השר פנה לנתניהו והציע לו לוותר על חברת המפלגה - אך רה"מ התנער ואמר שאינו עוסק בכך. "בן גביר רוצה רוטמן במפלגה שלו", סיפר גורם המעורה בפרטים, אך גוטליב הכחישה: "אני הכי ימנית בליכוד - אעשה הכל כדי לחזק את המפלגה"

הצבעות להצעת חוק חסינות לח"כ טלי גוטליב/ערוץ כנסת

חבר מפלגת עוצמה יהודית, איתמר בן גביר, הציע לחברת הכנסת מטעם הליכוד, טלי גוטליב, לעבור למפלגתו בבחירות הקרובות - כך דווח אמש (שני) במהדורת החדשות של I24.

למעשה, בן גביר פנה לראש הממשלה וראש מפלגת הליכוד, בנימין נתניהו, והציע לו "לוותר" על גוטליב. נתניהו התנער מהבקשה ואמר שאינו עוסק בכך. גורם המעורה בפרטים נימק את המהלך והסביר כי "בן גביר רוצה רוטמן במפלגה שלו" - דמות שתחזק את העמדה נגד מערכת המשפט.

בתגובה לדיווח, מטלי גוטליב נמסר כי היא "הכי ימנית בליכוד" וכי היא תעשה הכל כדי לחזק את המפלגה. "מאחלת בהצלחה למפלגת עוצמה יהודית המצוינת", הבהירה. מהליכוד נמסר כי "לא היו דברים מעולם".

מטעם בן גביר נמסר כי "חברתי טלי גוטליב מוערכת מאוד". לדבריו, הוא אף המליץ למתפקדי הליכוד לתמוך בה בפריימריז. "נדמה לי שאין עוררין על התמיכה בה היא זוכה בליכוד, ואין לי ספק שהנסיונות לפגוע בה לא יפריעו לתמיכה בה", הבהיר, וקרא שוב למתפקדי המפלגה לתמוך בה: "מגיע לה".

רוצה רוטמן במפלגה שלו. בן גביר/דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ

הפרסום מגיע בהמשך לסערת הפריימריז בליכוד. בראיון שהעניקה ל-103fm טענה גוטליב כי למרות הפרסומים, מפלגת הליכוד תערוך פריימריז כמיטב המסורת של המפלגה: "אתם מקטינים את כוח ההנהגה של ראש הממשלה ואתם חושבים שהוא לא רוצה סביבו אנשים חזקים". היא הוסיפה כי "ראש הממשלה רוצה אנשים מעולים במפלגה".

חברת הכנסת הדגישה: "יש לי חדשות - יהיה פריימריז. לא יעזור בית דין, פריימריז זו תפארת מפלגת הליכוד". עוד אמרה: "אני מבינה שזה באמת מאוד מפריע. אוי ואבוי טלי גוטליב הימנית הזו, זו שחושבת שתומכי טרור לא צריכים להיות בכנסת, זו שחושבת שיש נרטיב של פגיעה ביהודים ביהודה ושומרון".

לאחר מכן חשפה כי למרות השמועות, נתניהו מאוד מעוניין שתהיה במפלגה: "אני יודעת שנתניהו רוצה אותי מאוד, מאוד". כנימוק לטיעונה, הסבירה: "אפשר לספור על כף יד אחת הכחשות של נתניהו על פרסומים בתקשורת. מתי יצאה הכחשה סדורה מלשכתו? כשעמית סגל פרסם שנתניהו ויריב לוין דיברו ביניהם ואמרו שאני מחלישה את הליכוד, אז יצאה על זה הכחשה מלשכת ראש הממשלה". גוטליב הדגישה: "את יודעת איזה סקר עשה ראש הממשלה בענייני. כמה אני שווה? אני שווה ברוך השם חמישה מנדטים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully