משרד הבריאות הזהיר היום (שני) את הציבור מפני צריכת המוצר המזויף "שמן זית הכפר דאלית אל כרמל", המיוצר על ידי "משק הגליל" במג'אר, בכל תאריכי התפוגה והתכולה שבדרכי השיווק.
האזהרה פורסמה בעקבות פעולות פיקוח שגרתיות שערך שירות המזון במשרד הבריאות, וכן בעקבות תלונת אזרח בנושא. מבדיקת המשרד נמצא כי היצרן אינו מוכר למשרד הבריאות, ומקור השמן אינו ידוע.
במשרד הבריאות מזהירים את הציבור מצריכת המוצר, וכן מרכישת מוצרי מזון ממקורות שאינם מזוהים או שאינם עומדים בדרישות החוק. הציבור מתבקש לרכוש מוצרי מזון רק ממשווקים מורשים וממקורות מוכרים.
על פי הודעת משרד הבריאות, שירות המזון ימשיך לבחון ולאתר מקרים של הונאה במזון, ובהם זיופי שמן זית. במשרד הבהירו כי אם תימצא הפרה של דרישות החקיקה והתקינה בישראל, יינקטו צעדים בכלל האמצעים העומדים לרשותו, בשיתוף הגורמים הנוספים האמונים על טיפול במקרים מסוג זה.
