לפחות תשעה נזירים בודהיסטים נהרגו ושלושה נוספים נפצעו באורח קשה היום (חמישי) לאחר שילד בן 11 שנהג בטנדר של הוריו התנגש בתהלוכה דתית בעיר מוקדהאן שבצפון-מזרח תאילנד. לפי הרשויות, הילד לקח את רכב הוריו ללא רשות, נסע כעשרה קילומטרים, איבד שליטה ופגע בשיירה שבה צעדו 34 נזירים וחמישה מאמינים בדרכם למסע עלייה לרגל בין שני מקדשים.
תיעוד ממצלמות אבטחה שפורסם על ידי צוות חילוץ מקומי תיעד את רגע הפגיעה, שבו נראה הטנדר דורס את הנזירים לבושי הגלימות הכתומות. תמונות נוספות מהזירה הראו פצועים מוטלים על הכביש וחפציהם של הנזירים מפוזרים לאורך הדרך.
מושל מחוז מוקדהאן, ווראיאן בונאראט, מסר כי חמישה מהנזירים נהרגו במקום, שלושה נוספים מתו בבית החולים ובהמשך נקבע מותו של נזיר תשיעי. לדבריו, לפחות שלושה בני אדם נוספים נפצעו באורח קשה.
מפקד משטרת המחוז, פאירוג' תאיפוטרה, אמר כי בשלב זה לא הוגשו כתבי אישום, מאחר שהחקירה עדיין נמשכת. לדבריו, החוקרים טרם הצליחו לגבות עדות מהילד, שנותר במצב של הלם בעקבות התאונה.
נזירים בודהיסטים זוכים למעמד של כבוד רב בתאילנד, שבה יותר מ-93% מהאוכלוסייה הם בודהיסטים. הם משתתפים לעיתים קרובות בתהלוכות דתיות, והציבור נוהג להעניק להם תרומות ומזון כחלק מהמסורת. תאילנד נחשבת לאחת המדינות בעלות שיעור תאונות הדרכים הגבוה בעולם, בין היתר בשל נהיגה במהירות מופרזת, נהיגה בשכרות ואכיפה לקויה. מושל המחוז אמר כי המקרה צריך לשמש "לקח לכולנו, ובמיוחד להורים, כדי למנוע אסונות דומים בעתיד
השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?
