גואו וונגווי, איל נדל"ן סיני שנחשב בעבר לאחד האנשים העשירים במדינה ובהמשך הפך למבקר חריף של המשטר הקומוניסטי בבייג'ינג, נידון ל-30 שנות מאסר בארצות הברית לאחר שהורשע בהונאת ענק של יותר ממיליארד דולר. גזר הדין ניתן בבית משפט פדרלי בניו יורק, לאחר שחבר מושבעים הרשיע אותו בעבירות של הונאה, הלבנת הון וניהול ארגון פשיעה.
לפי התביעה, בין השנים 2018 ל-2023 גייס גואו יותר ממיליארד דולר מאלפי עוקביו ברחבי העולם באמצעות תוכניות השקעה, מיזמי מטבעות קריפטוגרפיים ומיזמים עסקיים שהוצגו כהזדמנויות השקעה ייחודיות. בפועל, כך קבע בית המשפט, הכספים לא שימשו למטרות שהובטחו למשקיעים, אלא מימנו את אורח חייו הראוותני של גואו.
השופטת אנליסה טורס קבעה בגזר הדין כי גואו "טרף את קלפיהם של אנשים שביקשו לקדם דמוקרטיה בסין", לאחר שניצל את האמון שנתנו בו תומכיו כדי להתעשר על חשבונם. התובע הפדרלי שון ס' באקלי אמר כי "במקום להסתפק בהזדמנויות הלגיטימיות שעמדו בפניו, גואו ניצל את האמון שהעניקו לו אלפי אנשים מתוך תאוות בצע". לדבריו, "גזר הדין מעביר מסר ברור שלפיו עושר ותהילה אינם מציבים איש מעל החוק".
על פי כתבי האישום, כספי המשקיעים שימשו בין היתר לרכישת אחוזת פאר בשטח של כ-50 אלף רגל רבועה, למבורגיני בשווי כמיליון דולר, יאכטה בשווי 37 מיליון דולר ומוצרי יוקרה נוספים. מנגד, גואו טען לאורך ההליך כי הכספים שימשו למימון פעילותו הפוליטית נגד המשטר הסיני והכחיש את האישומים נגדו.
לפני שנמלט מסין, בנה גואו את הונו בתחום הנדל"ן ואף נחשב מקורב לגורמים בכירים בממשל הסיני. בהמשך הסתכסך עם הרשויות, הואשם בשחיתות, עזב את המדינה וביקש מקלט מדיני בארצות הברית. משם הפך לאחד ממבקריו הבולטים של המשטר הקומוניסטי וצבר קהל עוקבים גדול בקרב הקהילה הסינית מחוץ למדינה.
גואו, המוכר גם בשם מיילס גואו, טיפח בשנים האחרונות קשרים עם סטיב באנון, לשעבר יועצו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. השניים השיקו בשנת 2020 את תנועת "המדינה הפדרלית החדשה של סין", שהציבה לעצמה מטרה להביא להפלת המפלגה הקומוניסטית הסינית. באנון אף נעצר באותה שנה על סיפון היאכטה של גואו במסגרת פרשת הונאה נפרדת, ובהמשך הודה במסגרת הסדר טיעון באישום במדינת ניו יורק, בעוד שהתיק הפדרלי נגדו בוטל לאחר שקיבל חנינה מהנשיא טראמפ בסיום כהונתו הראשונה
