וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המסוק שהטיס את הרצוג ביצע נחיתת חירום - לאחר שפגע בציפור

עודכן לאחרונה: 25.6.2026 / 20:06

המסוק, מסוג "ינשוף", הטיס את הנשיא יצחק הרצוג מטקס הזיכרון לחללי צוק איתן בהר הרצל לביקור שבעה בכרם מהר"ל. לאחר פגיעת ציפור באוויר המסוק נחת בשלום עם נשיא המדינה בבסיס פלמחים, ולא היו נפגעים באירוע

נשיא המדינה יצחק הרצוג, ועידת הנשיא למחר ישראלי משותף, בנייני האומה ירושלים, 13 במאי 2026/קובי גדעון/לע״מ

מסוק חיל האוויר מסוג "ינשוף" שהטיס היום (חמישי) את נשיא המדינה, יצחק הרצוג, נאלץ לבצע נחיתת חירום - לאחר שהמסוק פגע בציפור באוויר.

הרצוג היה בדרכו בטיסת מסוק מטקס הזיכרון לחללי צוק איתן שהתקיים בהר הרצל בירושלים לניחום אבלים בכרם מהר"ל. ונאלץ לבצע נחיתת חירום. המסוק נחת בשלום בבסיס פלמחים, תוך היערכות של כוחות החירום בבסיס חיל האוויר. לא היו נפגעים באירוע.

מסוק ינשוף במהלך מפגן בסיום קורס טיס, בסיס חצרים, 29 ביוני 2023/פלאש 90, עופר צידון

בחודש ינואר מסוק מסוג "ינשוף" פינה באמצעות כבל מסוק תקול, גם הוא מסוג "ינשוף", סמוך ליישוב מעלה עמוס בגוש עציון. במהלך התובלה התנתק המסוק והתרסק. לא היו נפגעים באירוע.

מדובר צה"ל נמסר כי "בעקבות תנאי מזג האוויר, נחת מסוק מסוג 'ינשוף', בשטח פתוח בחטיבת עציון. הבוקר, במהלך ניסיון איסוף המסוק, אירעה תאונה והמסוק התקול התנתק והתרסק. אין נפגעים. מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, הנחה על הקמת ועדת חקירה חיילית לתחקור התאונה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully