וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

התקדים הלבנוני: חמאס מנסה להכניס את עזה לשולחן המו"מ בין איראן לארה"ב

עודכן לאחרונה: 25.6.2026 / 17:01

ברקע ההתקדמות במגעים בין איראן לארצות הברית סביב לבנון, חמאס מנסה לקדם מהלך דומה גם עבור רצועת עזה. לפי דיווחים, בכירי הארגון פנו לשר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י בתקווה שטהרן תעלה את סוגיית עזה במסגרת המשא ומתן עם וושינגטון ותפעיל לחץ לקידום הפסקת אש

מנהיג חמאס בעזה עז א-דין אל חדאד/מעריב

ארגון חמאס קיים השבוע שיחת טלפון עם שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י, במסגרת מה שנראה כניסיון לקדם את סוגיית עזה כחלק מהמשא ומתן בין איראן לארצות הברית.

השיחה, שעליה פורסם ביום שלישי, התקיימה בין עראקצ'י לבין באסם נעים, סגן ראש משרד הקשרים הערביים והאסלאמיים של חמאס, בעיצומו של המשא ומתן האיראני-אמריקני, הכולל הבנות בנוגע להפסקת האש בלבנון בין חיזבאללה לישראל.

לפי הודעת חמאס, עראקצ'י ונעים דנו בהתפתחויות האחרונות במשא ומתן האיראני-אמריקני ובסוגיה הפלסטינית, ובפרט במצב ברצועת עזה. נעים שיבח את עמדותיה של איראן כלפי הסוגיה הפלסטינית ואת המשך תמיכתה בעזה.

התקדים הלבנוני יימשך? מחבלי חמאס/רויטרס

בדיווח של סוכנות הידיעות האיראנית תסנים ביום רביעי, נמסר כי שר החוץ האיראני עראקצ'י הדגיש בפני נעים כי "הצוות האיראני יעלה את הסוגיה הפלסטינית במסגרת המשא ומתן המתנהל", וציין כי יעלה גם את "סוגיית התוקפנות המתמשכת של ישראל" בכל הפורומים הבינלאומיים.

לפי העיתון הסעודי א-שרק אל-אווסט, זו הייתה השיחה השנייה בין חמאס לאיראן במהלך חודש יוני.
ב-4 ביוני שוחח שר החוץ האיראני עראקצ'י עם ח'ליל אל-חיה, מנהיג חמאס בעזה וראש משלחת המשא ומתן של הארגון.

אולם אז לא נמסר במפורש כי סוגיית עזה הוכנסה למסלול השיחות האיראניות-אמריקניות, וההודעה הסתפקה בשבחיו של אל-חיה לעמדת המשלחת האיראנית, שהדגישה את הצורך בהפסקה בו-זמנית של הלחימה בכל חזיתות האזור.

sheen-shitof

עוד בוואלה

איך נראה עתיד ההשקעות בנדל"ן: להצליח בשוק משתנה בעידן של חוסר ודאות

בשיתוף CofaceBdi

קפצו על ההזדמנות. מחבלי חמאס/רויטרס

שני מקורות בכירים בחמאס, הפועלים מחוץ לשטחים הפלסטיניים, העריכו בשיחות נפרדות עם העיתון הסעודי כי השיחה בין נעים לעראקצ'י התקיימה במסגרת "הקשר המתמשך עם גורמים שונים בניסיון לקבע את הפסקת האש ברצועת עזה". אחד מהם אמר: זה אינו מהווה תחליף למסלול המשא ומתן באמצעות המדינות המתווכות המרכזיות - מצרים, קטר וטורקיה".

אחד המקורות הודה כי "חמאס מצפה מאיראן להפעיל לחץ במסגרת המשא ומתן הנוכחי, שיביא להכנסת סוגיית עזה לסדר היום, כפי שקרה בלבנון, שם איראן הצליחה לסייע להשגת הפסקת אש".

שני המקורות הסכימו כי ההתפתחויות בלבנון נתפסות כחיוביות בעקבות השיחות האיראניות־אמריקניות, וכי הדבר עודד גורמים בהנהגת חמאס לנסות "לנצל את ההזדמנות" כדי לקדם את שילוב סוגיית עזה במשא ומתן.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully