ברקע ההסכם המוסכם בין בין לבנון וישראל, ברשתות החברתיות בלבנון מופצים בימים האחרונים תיעודים רבים של חזרה הדרגתית לשגרה באזורים ששימשו מוקדי לחימה בדרום לבנון.
בסרטונים שזוכים למאות אלפי צפיות, נראים מסעדות ובתי עסק פעילים בדאחייה שבביירות, תושבים המבלים ברחובות נבטיה, וחופי הים בצור כשהם מלאים במבקרים. יוצרי התוכן המלווים את התיעודים מציגים אותם כביטוי לחזרת החיים האזרחיים לאזורים שהושפעו מהעימותים בחודשים האחרונים.
המשפיענית הלבנונית מאיה סבח משתפת סרטון מרחובות הדאחייה של ביירות ואומרת: "תראו את האווירה בדאחיה בלילה, מסעדות בכל מקום, והטעמים ברמה אחרת". בסרטון היא מתעדת מאות תושבים לבנונים עומדים בתורים למסעדות ולדוכני האוכל העמוסים.
בסרטון נוסף מהרשתות, רולה יוסף עיתונאית לבנונית אומרת: "אנחנו עושים על האש באמצע נבטיה. כשאנחנו מדברים על כבוד אנשי הדרום- אנחנו מדברים על זה - תראו כמה הם אוהבים את החיים".
גם המשפיען הלבנוני מאהדי ספאדי הוסיף לתעד ופתח את הסרטון בחיוך ואמר: וואלקם לדרום לבנון - ובמיוחד לעיר צור. אלוהים אדירים תראו את נוף הזה!". בסרטון הוא מצלם את חוף הים של צור, עמוס באנשים, ומסביר שזה המצב לאחר "סיום המלחמה הישירה".
גם בעלי עסקים החלו לשוב לדרום ולשווק מחדש את דוכניהם: אשרף הלבנוני בסרטון ברשת, קורא לתושבי נבטיה להגיע לאכול בחנות הפלאפל שלו: "למרות שנבטיה עדיין ריקה, הנפש רגועה. הפלאפל שלנו מחכה לכם. בעזרת השם שתחזרו כולם לפה בקרוב".
