חיזבאללה שיגר יותר מ-50 רקטות לעבר כוחות צה"ל במהלך הלילה, כך הודיע היום (שבת) צה"ל. בהודעת דובר צה"ל נכתב כי מדובר בהפרה של הסכם הפסקת האש, וכי הצבא לא יקבל פגיעה באזרחים ובכוחותיו ויגיב על כך בעוצמה. הרמטכ"ל בפיקוד הצפון הוסיף: "ההדף של הפגיעה והחלשת המשטר הרדיקאלי באיראן מורגש גם במערכה מול חיזבאללה; עד כה פיקוד צפון חיסל יותר מ-400 מחבלי חיזבאללה".
"על מנת להסיר איומים ובתגובה להפרות הבוטות של ארגון הטרור חיזבאללה, צה"ל תקף במהלך הלילה עשרות תשתיות טרור ומחבלים מארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון. בין המטרות שהותקפו, עמדות שיגור רקטות, מחסני אמצעי לחימה ומפקדות. צה"ל מחויב להסכם הפסקת האש בהתאם להנחיות הדרג המדיני, וימשיך לפעול להסרת כל איום על מדינת ישראל וכוחות צה"ל", נכתב בנוסף.
מנגד, בחיזבאללה מנסים להצדיק את הפרת ההסכם מצידם. בכיר בארגון הטרור אמר לרשת אל-ג'זירה: "אנו מממשים את זכותנו להגיב על התוקפנות הישראלית מתוך עמדה של הגנה עצמית, כדי לאלץ את האויב לעמוד בהסכם הפסקת האש". אותו בכיר האשים והוסיף כי "ההסלמה הנוכחית נועדה להשתלט על רכס עלי א-טאהר ולהחזיק בקלפי לחץ מול לבנון, ולקבע את העובדה שחופש הפעולה הישראלי בלבנון יישאר מחוץ להסכם".
במקביל, הבוקר עדכן צבא לבנון כי חייל מקומי נהרג כתוצאה מתקיפות צה"ל בדרום המדינה. "חייל נהרג כתוצאה מתקיפה אווירית ישראלית בכפר רומאן שבמחוז א-נבטיה. כעת ברור שהמשך התוקפנות הישראלית הברוטלית נועדה לסכל כל פתרון שיאפשר את השבת היציבות למדינה", נכתב בהודעת צבא לבנון.
שגריר ישראל בארה"ב, יחיאל לייטר, הגיב בחריפות לטענות חיזבאללה וצייץ בחשבון ה-X שלו: "חיזבאללה הפר את הפסקת האש, לא ישראל. טרוריסטים משקרים. חיזבאללה הוא ארגון טרור - וחיזבאללה משקר. איראן משתמשת בשלוחיה כדי לסחוט ויתורים, זהו דפוס הפעולה של המשטר הרצחני בטהרן. אל תלכו שולל".
????????? ????? ??? ?????????, ??? ??????.
— Ambassador Yechiel (Michael) Leiter (@yechielleiter) June 20, 2026
Terrorists lie.
Hezbollah is a terrorist organization.
Hezbollah lies.
Iran is using its proxy to extract concessions. That is the modus operandi of the murderous regime in Tehran.
Don't be…
השגריר לייטר הדגיש את עמדת ישראל והוסיף: "לישראל אין שאיפות טריטוריאליות בלבנון. ישראל שואפת לחיות בשלום לצד שכנותיה בגבולות בטוחים ומוכרים. ישראל מכבדת את הפסקת האש תוך שהיא מגנה על עצמה מפני מתקפות טרור, כפי שכל מדינה המכבדת את עצמה הייתה עושה".
