וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דריכות במערכת הביטחון: האם הדרג המדיני ינחה לתקוף ברובע הדחייה?

עודכן לאחרונה: 19.6.2026 / 12:31

לאחר נפילתם של ארבעה לוחמי צה"ל בדרום לבנון, בהם מג"ד 52 סא"ל דור בן שמחון, במערכת הביטחון מקיימים ההתייעצויות נרחבות על החרפת התגובות כנגד חיזבאללה, כשברקע - דילמות הדרג המדיני האם להפרד את ההתחייבות לאמריקנים ולהסתפק בתגובות מדודות

דיווחים על תקיפות בדרום לבנון/לפי סעיף

במערכת הביטחון מקיימים הבוקר (שישי) התייעצויות נרחבות לאחר נפילתם של ארבעה לוחמי צה"ל בדרום לבנון, בהם מג"ד 52 סא"ל דור בן שמחון, ושוקלים החרפה משמעותית בתגובות כנגד חיזבאללה.

הדילמות שעומדות כעת בפני הדרג המדיני: האם להפר את ההתחייבות כלפי האמריקנים ולהגיב בתקיפות חריפות ברובע הדאחייה תוך סיכון שיגרור תגובות מצד איראן, או האם להסתפק בתגובות לעבר מוקדים בדרום לבנון בלבד, כולל תמרון קרקעי טקטי לכיבוש שטחים נוספים?

בתוך כך, דובר צה"ל עדכן כי "בתגובה להפרות חוזרות מצד חיזבאללה, צה"ל תקף יותר מ-80 מטרות וחיסל עשרות מחבלים מארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון, ומעבר לכך".

בין יעדי התקיפות של צה"ל - מפקדות חיזבאללה, עמדות שיגור ותשתיות טרור במרחב נבטיה ובמרחב הבקאע.

תקיפה בעיירה ריחאן בדרום לבנון/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

ברקע - מסרים סותרים במערכת הביטחון

כל זאת, כשברקע מסרים סותרים נשמעים בימים אלו במערכת הביטחון בנוגע לסוגיית המשך השהייה של צה"ל בדרום לבנון. מצד אחד, ישנם גורמים רשמיים ומוסמכים שמבהירים כי "צה"ל ימשיך לאחוז במרחב הביטחוני, בהתאם לצורך המבצעי, להסיר איומים על כוחותיו ולבסס הגנה אפקטיבית על יישובי הצפון".

מן הצד השני, ישנם גורמים שמתריעים על בעיות שחיקה ועומס בקרב הכוחות הסדירים והמילואים כתוצאה מריבוי משימות וזירות, והדרישה לחזור לאימונים, העלאת כשירות, רענונים והפוגות.

עוד רמזו בכירים בצה"ל, כי הציפייה המרכזית מהדרג המדיני היא למיצוי ההישגים המבצעיים לתהליך מדיני שיניב פירות מעשיים בשטח והבנות עם ממשלות.

sheen-shitof

עוד בוואלה

המסחר חוזר לצעירים: בנק הפועלים מקל על הצעד הראשון ומציג מהלך חדש בשוק ההון

בשיתוף בנק הפועלים

תקיפות צה"ל הדאחייה, לבנון, 14 ביוני 2026/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בפועל, חיזבאללה חותר להקריס את הסכם הפסקת האש בין ממשלת ישראל לממשלת לבנון, על מנת להפעיל מנוף לחץ על ישראל וארצות הברית כדי להשתלב בהסכם הקבע בין איראן לארה"ב שרואה בלבנון וחיזבאללה כחלק בלתי נפרד מהתהליך.

ישראל מצידה מתנגדת לכך בתוקף וחותרת בשלב הראשון לפירוז דרום לבנון מתשתיות טרור ופעילי חיזבאללה ובשלב הסופי לפירוק חיזבאללה.

גורם ביטחוני בכיר אמר לוואלה כי ישראל לא תסכים עוד למנגנון לבנוני או של האו"ם שיהיה אחראי על דרום לבנון, ניקוי תשתיות טרור ואכיפה עתידית. לדבריו, ישראל תסכים רק למנגנון אמריקני, ש"פועל בתיאום עם צה"ל ומשמר חופש פעולה ישראלי למקרה של הסרת איום מיידי".

בצה"ל מתריעים על שחיקה של הכוחות. חיילי צה"ל בלבנון/דובר צה"ל

ברקע הביקורת הישראלית על קריסת הפסקת האש והעובדה שהדרג המדיני מונע מצה"ל לתקוף בביירות, גורם צבאי רשמי אמר כי "⁠⁠צה"ל ימשיך להסיר איומים על כוחותיו ואזרחי מדינת ישראל שיזוהו מעבר למרחב הביטחוני. ⁠הצעדים להמשך עדיין נידונים במסגרת השיח המדיני במו"מ הישיר בין ישראל ללבנון. הצוותים יתכנסו פעם נוספת בשבוע הבא.

⁠בניגוד לכך, צה"ל לא מצליח לייצר את ההרתעה הנדרשת לאורך הקו הצהוב וחיזבאללה ממשיך לשכנע את פעיליו ושיעים מדרום לבנון לחזור לבתיהם בכפרים והחיכוך הולך ומתגבר מדי יום באופן שמחייב את צה"ל לבצע ירי הרתעתי ולתקוף כלי רכב.

מהצבא נמסר, כי ⁠צה"ל מדגיש שהפעילות המבצעית נמשכת, וכי התקרבות למרחב הביטחוני מסוכנת. עוד נמסר כי צה"ל קורא לצל"ב לפעול בתיאום עם צה"ל ולתושבי לבנון להימנע מהגעה למרחב הביטחוני בשל הסכנות במרחב זה.


השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully