וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

השופט קבע: לטלי גוטליב אין חסינות בתביעת לשון הרע

16.6.2026 / 18:59

יום לפני ההצבעה במליאת הכנסת על בקשת החסינות, בית המשפט המחוזי בלוד קבע כי גוטליב אינה נהנית מחסינות בכל הנוגע לפרסום שמו של בן זוגה של שקמה ברסלר, איש שב"כ. מנגד, נקבע כי יתר הפרסומים הנוגעים לביקורת ולהבעת דעה על ברסלר חוסים תחת החסינות הפרלמנטרית

דיון בקשתה של טלי גוטליב לקביעת חסינות בפני דין פלילי, ועדת הכנסת/ערוץ כנסת

יום לפני שמליאת הכנסת צפויה להכריע בבקשת החסינות של חברת הכנסת טלי גוטליב מפני כתב האישום שהיועצת המשפטית לממשלה החליטה להגיש נגדה, בית המשפט המחוזי בלוד קבע היום (שלישי) כי אין לה חסינות מפני תביעת לשון הרע שהגישה נגדה שקמה ברסלר בכל הנוגע לחשיפת שמו של בן זוגה, איש שב"כ.

בהחלטתו קיבל השופט רמי חיימוביץ באופן חלקי את בקשתה של גוטליב לסילוק התביעה על הסף. נקבע כי בכל הקשור לפרסומים הכוללים הבעת דעה או ביקורת על ברסלר ופעילותה הציבורית, עומדת לגוטליב חסינות כחברת כנסת. עם זאת, בכל הנוגע לפרסומים העובדתיים הנוגעים לחשיפת זהותו של איש שירות הביטחון, ההליך יימשך ויידרש בירור נוסף.

השופט הדגיש כי "לחברי הכנסת קיימת חסינות רחבה שנועדה להבטיח הליך דמוקרטי תקין, וכי יש להיזהר מהגבלת חופש הדיבור והביטוי של חברי כנסת, מחשש לאפקט מצנן שיקשה על מילוי תפקידם, ומשום שאין זה רצוי שחברי כנסת יידרשו להתגונן בבית המשפט". לצד זאת הבהיר כי החסינות אינה מוחלטת.

בכל הנוגע לפרסומים העובדתיים הנוגעים לחשיפת זהותו של איש שב"כ - ההליך יימשך. טלי גוטליב/דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ

עוד קבע כי ברסלר היא "איש ציבור", וכי גוטליב "רשאית להעביר עליה ביקורת, ולהשמיע דעה לגביה ולגבי פעולותיה", וכי עיסוקה בסיבות שהובילו למתקפת חמאס ב-7 באוקטובר 2023 והצורך לחקור אותן מצויים "בליבת תפקידה". לדבריו, פרסומים מסוג זה נהנים מחסינות רחבה "גם אם נאמרו בשפה בוטה", שכן בית המשפט "בוחן חוק ופסיקה, ואינו שופט את סגנונם של חברי הכנסת".

עם זאת, קבע השופט כי במקרה זה מתקיים "מקבץ נסיבות ייחודי" שאינו מאפשר לדחות על הסף את התביעה בכל הנוגע לחלק מהפרסומים העובדתיים. בהחלטתו כתב כי "חשיפה מכוונת של זהותו של איש שירותי הביטחון אינה זוכה לחסינות", וכי "הפרסום לא נעשה בהקשר ביטחוני ניטרלי, אלא בשל קשריו לתובעת ויחד עם פרסומים ואמירות הקשורים להשפעת התובעת על המלחמה ופגישתה עם ראש המוסד. בנסיבות אלו לא ניתן לקבוע כטענת סף כי חלה על פרסומים אלה חסינות, ונדרש בירור נוסף".

השופט הדגיש כי החלטתו עוסקת במישור האזרחי בלבד ובתחולת חוק איסור לשון הרע על חברי הכנסת, ואינה נוגעת להליך הפלילי, שבו שאלת החסינות מתבררת בכנסת בהתאם לחוק החסינות.

בא כוחה של ברסלר, עו"ד עידן סגר, בירך על ההחלטה ואמר: "לאף אדם אין זכות להפיץ בזדון שקרים על אחר, מבלי שיידרש לתת על כך את הדין. במובן זה, זהו יום חשוב לשלטון החוק ולשוויון בפני החוק. תפקידם של חברי הכנסת לעבוד עבור הציבור, ולא על הציבור".

sheen-shitof

עוד בוואלה

רנו קפצ'ר החדשה: קטנה במידות, גדולה באופי

בשיתוף רנו

"לאף אחד אין זכות להפיץ בזדון שקרים על אחר". שקמה ברסלר/אתר רשמי, יואב מינץ

גוטליב, מצדה, כתבה ברשת X: "הפתעה. יום לאחר שוועדת הכנסת קבעה את חסינותי המהותית, מפרסם בית המשפט המחוזי החלטה (שלקח לו כשנה וחצי לרשום) שהוא דוחה את מרבית תביעתה של ברסלר נגדי על הסף בשל החסינות למעט בשתי נקודות, פגישתה עם ראש המוסד ויירוט שיחות בין בן זוגה לסינוואר. השופט קבע כי חסר לו בירור עובדתי נוסף ביחס למקורות שלי, ובהתאם יחליט בהמשך על החסינות בעניין זה. ההבהרה ביחס לחסינות מקורותיי נשלחה לבית המשפט".

התביעה האזרחית הוגשה בפברואר 2024 על סך 2.6 מיליון שקל, בעקבות שורת פרסומים שלטענת ברסלר כללו "אסופת שקרים בוטה, קונספירטיבית ומעוררת חלחלה" בעניינה ובעניינו של בן זוגה. בין היתר נטען כי הופצו טענות כוזבות בדבר קשריה לכאורה עם חמאס, פגישה עם ראש המוסד, שיחה שיורטה כביכול בין בן זוגה לבין יחיא סינוואר, קשרים עם גורמי מודיעין שהובילו לטבח 7 באוקטובר, בריחה מהארץ ומחיקת פרסומים ברשתות החברתיות.

ההחלטה האזרחית מתפרסמת יממה בלבד לאחר שוועדת הכנסת, בתום שלושה ימי דיונים סוערים, הצביעה בעד הענקת חסינות לגוטליב מפני כתב האישום שהחליטה להגיש נגדה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה בגין פרסום שמו של איש השב"כ. 11 חברי כנסת תמכו בבקשה ושלושה התנגדו. ההכרעה הסופית צפויה להתקבל מחר במליאת הכנסת.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully