וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המינוי החדש של איזנקוט: שאול מרידור יוביל את תוכנית שיקום הצפון

16.6.2026 / 17:13

במסגרת גיבוש תוכנית הפעולה סייר מנכ"ל משרד האנרגיה לשעבר בגליל העליון ובקריית שמונה ונפגש עם חקלאים, בעלי עסקים, מנהלי קהילות וגורמי תיירות. בנוסף, דן איתם בפערי המיגון, בחיזוק הכלכלה האזורית ובהחזרת הביטחון והוודאות לתושבי הצפון

הרמטכ״ל לשעבר גדי איזנקוט בקיבוץ רבדים/מעריב

שאול מרידור, לשעבר מנכ"ל משרד האנרגיה וראש אגף התקציבים במשרד האוצר, יוביל מטעם מפלגת ישר! עם איזנקוט את גיבוש התוכנית לשיקום, חיזוק והפרחת הצפון. במסגרת העבודה על התוכנית, סייר היום (שלישי) ביישובי הגליל העליון ובקריית שמונה יחד עם האלוף במיל' טל רוסו. הסיור נערך כחלק מגיבוש תוכנית פעולה לאזור.

במהלך הסיור התקיימו פגישות מקצועיות עם הנהלת החברה לחקלאות גליל עליון, אנשי מחקר ופיתוח, חקלאים, רפתנים, מנהלי קהילות, בעלי עסקים וגורמים מובילים בתחום התיירות.

מרידור שמע על האתגרים העומדים בפני תושבי הצפון מאז המלחמה, בהם פערי מיגון, שיקום החקלאות והתיירות, חיזוק הכלכלה האזורית, צמיחה דמוגרפית והתמודדות עם השלכות הפינוי הממושך. בקריית שמונה נפגש מנכ"ל משרד האנרגיה לשעבר עם בעלי עסקים וגורמי מקצוע, ושמע על האתגרים שבהחזרת התושבים, חיזוק המסחר המקומי והשבת הביטחון והוודאות לעיר ולאזור כולו.

שמע על האתגרים העומדים בפני תושבי הצפון/אתר רשמי, יונתן גאון
שמע על האתגרים שבהחזרת התושבים לבתים/אתר רשמי, יונתן גאון

במפלגה מסרו כי "הצורך בביטחון, בשיקום ובחיזוק הצפון, לצד החובה הבסיסית כלפי האזרחים, הוביל להחלטה כי הצפון, לצד שיקום וחיזוק הדרום, יהיו יעדים מרכזיים למימוש בטווח מהיר - באופן שיורגש בכל יישוב ובית בצפון". עוד נמסר כי המפלגה תמשיך לפעול יחד עם הרשויות והקהילות כדי להבטיח עתיד בטוח ומשגשג לתושבי האזור.

"הביקור של מרידור הוא חלק מסדרת מפגשים שהוא מקיים ברחבי הצפון בשבועות האחרונים, כחלק מגיבוש תוכנית מקיפה שתציע צעדים מעשיים להשבת הביטחון, חיזוק ההתיישבות, פיתוח מנועי צמיחה כלכליים והבטחת עתידו של הצפון לשנים הבאות. התוכנית צפויה להיות מוצגת לציבור בשבועות הקרובים", נמסר מהמפלגה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

המסחר חוזר לצעירים: בנק הפועלים מקל על הצעד הראשון ומציג מהלך חדש בשוק ההון

בשיתוף בנק הפועלים

"חלק מסדרת מפגשים שמרידור מקיים ברחבי הצפון"/אתר רשמי, יונתן גאון
שאול מרידור בסיור בצפון/אתר רשמי, יונתן גאון

שאול מרידור אמר: "במשך קרוב לשלוש שנים תושבי הצפון משלמים מחיר כבד, החוצה את כלל תחומי החיים. בעוד שתושבי ותושבות הצפון גילו אומץ לב, מסירות וסבלנות, ממשלת ישראל נכשלה לספק מענה וחזון לעתיד, שיבטיחו שהצפון יהיה חבל ארץ משגשג ובטוח. לצד הבטחת ביטחונם של התושבים וביטחון האזור, אנחנו רואים חובה לתעדף את שיקום הצפון ואת הצעדתו קדימה באמצעות הקצאת משאבים והפיכת המשבר להזדמנות. בימים אלו אנו מגבשים את חלקי התוכנית לכדי צעדים קונקרטיים שיניבו תוצאות מהירות לטובת תושבי הצפון וילדיהם".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully