תינוק בן שמונה ימים מת היום (שבת) בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים. משטרת מחוז ש"י פתחה בחקירת הנסיבות, ומבדיקה ראשונית עולה כי אין חשד לקשר בין ברית המילה שעבר לבין מותו, ואין עדות לאירוע פלילי.
התינוק פונה למחלקה לרפואה דחופה בילדים בבית החולים תוך מאמצי החייאה. הצוות הרפואי במיון המשיך בפעולות בניסיון להציל את חייו, אך נאלץ בסופו של דבר לקבוע את מותו. בעקבות האירוע פתחה המשטרה בבדיקת נסיבות המקרה.
מתחקור ראשוני שערכו חוקרי משטרת מחוז ש"י, שכלל גם שיחה עם הרופא המטפל בבית החולים, עולה כי אין כל עדות למעשה פלילי. בנוסף הבהירו במשטרה כי בניגוד להערכות מוקדמות, בשלב זה לא קיים חשד שהמוות נגרם כתוצאה מברית המילה. החוקרים ממתינים כעת לתוצאות חוות דעת פתולוגית כדי לקבוע את סיבת המוות המדויקת.
אירוע זה מתרחש חודשים ספורים לאחר מקרה של מוות בעקבות ברית מילה. בסוף חודש מרץ האחרון מת תינוק כשבועיים לאחר ההליך, בשל זיהום שהתפתח בגופו. לאחר שמצבו הידרדר, הוא הובא לרופא משפחה שהפנה אותו מיד למיון, שם נקבע מותו. הוריו הגישו תלונה למשטרה עם סיום ימי השבעה.
בעקבות אותה תלונה, חוקרי המשטרה עצרו מוהל בן 66 מבני ברק בחשד לגרימת מוות ברשלנות של קטין. מדובר במוהל ותיק שפועל בעיר למעלה מ-40 שנה וביצע אלפי בריתות. איסוף הממצאים והראיות בתיק העלה אז חשד סביר למעורבותו בסיבוך שהוביל למוות.
גורמים המעורים בפרטי החקירה הקודמת טענו כי משפחות התלוננו בעבר על סיבוכים רפואיים אחרי בריתות שביצע אותו מוהל. לדבריהם, פניות בנושא הועברו לגורמים במשרד הבריאות וברבנות הראשית, אולם לא ננקטו נגדו צעדים והוא המשיך בעבודתו.
