וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סערת השילוב בחינוך המיוחד: הנהגת ההורים נגד הסתדרות המורים

עודכן לאחרונה: 12.6.2026 / 2:40

הנהגת ההורים מוחה על כוונת הסתדרות המורים להגביל כניסת ילדים עם מוגבלויות לכיתות וקוראת לדחות את האולטימטום. מנגד בארגון המורים טוענים כי חוק ההכלה מיושם ללא תקנים, מה שמוביל למשימה בלתי אפשרית שפוגעת בכלל התלמידים

שר החינוך יואב קיש על הנחיות פיקוד העורף לימים הקרובים/דוברות משרד החינוך

הנהגת ההורים הארצית דורשת היום (שישי) ממשרד החינוך לדחות את אולטימטום הסתדרות המורים להגבלת שילוב ילדים עם מוגבלויות בכיתות. בעוד המורים מאיימים בהשבתה עקב מחסור בתקנים, ההורים תוקפים את הדרישה ומגדירים אותה כאפליה מסוכנת.

בתגובה לאיומי יושבת ראש הסתדרות המורים יפה בן דוד, פנתה הנהגת ההורים הארצית למנכ"ל משרד החינוך בדרישה לדחות את המהלך.

"הנהגת ההורים רואה בחומרה את מכתב הסתדרות המורים", נמסר מהארגון. "מדובר בדרישה פסולה, מפלה ומסוכנת שאינה יכולה להתקבל במערכת חינוך שמחויבת לערכים של שוויון, הכלה וקבלת האחר. במקום להיאבק על תוספת תקנים, בוחרת הסתדרות המורים להפנות את הזרקור אל הילדים עצמם".

"הסתדרות המורים להפנות את הזרקור אל הילדים עצמם"/פלאש 90, אתר רשמי

יושב ראש הנהגת ההורים, אורן אוזן, הצהיר: "תפקידה של המדינה הוא לספק למורים את הכלים הנדרשים להצלחת השילוב, לא להרחיק ילדים מהכיתה. מערכת החינוך אינה יכולה להרשות לעצמה לשלוח מסר של הדרה". סגניתו צופית גולן הוסיפה כי המסר של בן דוד "מקומם, מסוכן ובלתי מתקבל על הדעת. מי שחסר לו תקציב צריך להיאבק על המשאבים, לא על הרחקת הילדים".

עוד בוואלה

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

לכתבה המלאה

"מערכת החינוך אינה יכולה להרשות לעצמה לשלוח מסר של הדרה". יו"ר הנהגת ההורים, אורן אוזן/באדיבות המצולמים

מנגד, בהסתדרות המורים הודפים את הטענות. ענת דדון, יושבת ראש המחלקה לגיל הרך בארגון, הגיבה אמש והסבירה כי חוק השילוב במתכונתו הנוכחית הוא "בכייה לדורות".

לדברי דדון, "הכוונה בבסיס החוק ראויה, הבעיה היא בדרך היישום. כאשר בכיתה נמצאים 5-7 תלמידים הזכאים לסל אישי, ללא מספיק שעות סיוע ואנשי מקצוע, הצוותים מוצאים את עצמם מול משימה בלתי אפשרית. הסיכום היה עד שני תלמידים בכיתה, בפועל יש פי שניים ושלושה".

"הגננות והמורות אינן הבעיה. הן עושות מעל ומעבר בתנאים בלתי אפשריים". ענת דדון/אתר רשמי, צילום: סאלי פרג

עוד קראה להורים להפנות את הביקורת לממשלה: "הגננות והמורות אינן הבעיה. הן עושות מעל ומעבר בתנאים בלתי אפשריים. הכעס לא צריך להיות מופנה למי שנמצאים בחזית, אלא כלפי מי שקיבלו החלטות מבלי לספק תקנים וכוח אדם".

דדון הדגישה נציגת ההסתדרות כי המצב פוגע בראש ובראשונה בתלמידים עצמם: "זה לא כישלון של הגננות, המורות או ההורים. זה כישלון של מדיניות שלא גובתה במשאבים".

אולי תופתעו - ענו על שאלון הבחירות 2026 וגלו מי המפלגה שמתאימה לכם

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully