וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הקרב על "המילואימניקים": אחרי הדיון בביהמ"ש - העותרים ביקשו למשוך את העתירה נגד מפלגתו של הנדל

עודכן לאחרונה: 11.6.2026 / 15:35

במהלך דיון בבית המשפט העליון בעתירה של תנועת "המילואימניקים דור הניצחון" נגד מפלגתו של יועז הנדל, נגד השימוש בשם "המילואימניקים", השופטים הביעו ספקנות לגבי טענות העותרים, ושם המפלגה אושר. הנדל בתגובה: "העותרים הם שליחים של הקואליציה"

ברקע הלחימה בצפון: מפלגת המילואימניקים פתחה מטה בקריית שמונה/מפלגת המילואימניקים

בית המשפט העליון דן היום (חמישי) בעתירה של תנועת "המילואימניקים דור הניצחון" נגד מפלגת המילואימניקים של יועז הנדל, נגד השימוש בשם "המילואימניקים". במהלך הדיון, השופטים הביעו ספקנות לגבי טענות העותרים, אשר בסוף הדיון הגיעו להחלטה למשוך את העתירה.

המאבק בשימוש מפלגת המילואימניקים בשמם, החל בנובמבר 2025 בעתירה תקדימית של מפלגת הליכוד אל רשמת המפלגות, עו"ד שולי אבני שוהם, בה דרשו לאסור על השימוש בשם "המילואימניקים". העתירה הוגשה בטענה כי השם עלול "להטעות את הציבור, לפגוע בתקנת הציבור וברגשותיו", בנוסף, לטענת מפלגת המילואימניקים, גם הפעילו עליה לחצים. ההחלטה של רשמת המפלגות התעכבה מעבר לזמן המותר בחוק, אך בסופו של דבר ההתנגדויות נדחו, ושם המפלגה אושר.

במפלגה טענו כי מילואים הם חלק בלתי נפרד מהזהות שלהם, מאחר והיא מורכבת ממשרתי ומשרתות מילואים, משפחות מילואים, פצועי צה"ל, משפחות שכולות ומתנדבים בארגונים אזרחיים. עם מייסדיה נמנים דמויות בולטות במאבק ארגוני המשרתים בחוק ההשתמטות ובפעילויות למען גיוס לכולם. את מפלגת המילואימניקים ייצגו בהליך עו"ד אורי הברמן ועו"ד עדי מרנברג.

יועז הנדל, יו"ר מפלגת המילואימניקים/אבי סולומון

תנועת "המילואימניקים דור הניצחון" המיוצגת על ידי עו"ד איציק בם, הגישה עתירה לבית המשפט העליון נגד ההחלטה של רשמת המפלגות. במהלך הדיון שהתקיים היום, השופטים הטילו ספק בטענות העותרים והמליצו להם להרהר האם למשוך את העתירה. כעת לאחר שהעותרים משכו את העתירה, יועז הנדל יוכל להשתמש בשם - מפלגת המילואימניקים.

יועז הנדל, יו"ר מפלגת המילואימניקים: "תנועה שקוראת לעצמה 'המילואימניקים' עתרה נגד מפלגה על שימוש בשם 'המילואימניקים'. העותרים הם שליחים של הקואליציה, שמעודדת השתמטות ביד אחת, ופוגעת בציבור המשרת ביד השנייה. שירות המילואים הוא חלק מרכזי בזהות שלי ושל שותפיי למפלגה, שבכל רגע נתון בשנתיים האחרונות חלק גדול מאיתנו נמצא בסבבים, ואני יוצא בעוד שבוע לסבב נוסף של 100 ימים. כנראה שהמונח 'מילואימניקים' מציב בפני הקואליציה ושליחיה מראה לא נוחה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully