מאות מפרי סדר הגיעו היום (ראשון) למחסום המנהרות והחלו לחסום את צירי התנועה ולשבש את פעילותו השגרתית של המחסום. המפגינים הגיעו בשל מעצר של החשוד למעורבות בהפרת הסדר האלימה שהתרחשה ביום רביעי האחרון מול ביתו של המשנה לנשיא בית המשפט העליון נעם סולברג. החשוד, בן 26 מבית שמש, שהה ברכב, סירב להישמע להנחיות הבלשים והתבצר ברכבו. בעקבות זאת, פעלו הבלשים ופרצו לרכב והשלימו את מעצרו, ללא נפגעים.
מהמשטרה נמסר כי מפרי הסדר התפרעו במחסום תוך חסימת הצירים בגופם, חסימת אוטובוסים עם נוסעים, וכן באמצעות הזזת סלעים, הצבת מחסומים והצתת אש בנתיבי הנסיעה. במשטרה עדכנו כי מפרי הסדר במחסום פוזרו, והצירים נפתחו לתנועה.
ביום רביעי האחרון, עשרות חרדים הגיעו לביתו של שופט העליון נועם סולברג ביישוב אלון שבות, צעקו וניסו לפרוץ אל שטח ביתו. על פי תמונות ותיעודים הגיעו מהאירוע הפורעים אף השליכו חפץ כבד ששבר את שמשת רכבו של השופט, וגרמו הרס ונזק רב לרכוש ולביתו של השופט. כוחות המשטרה הגיעו לאזור והחלו בעיכוב עשרות חשודים בהפרות הסדר.
ביום שני האחרון, אלפי חרדים מהפלג הירושלמי הפגינו בכמה מוקדים ברחבי הארץ, בהם הכניסה לירושלים באזור גשר המיתרים וצומת המזלג סמוך לנתיבות, במחאה על מעצר בני ישיבות המוגדרים עריקים. במקביל, מפגינים נכנסו לשטחי המסילה באזור גנות, ותנועת הרכבות הופסקה זמנית בהנחיית המשטרה.
