וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נודדת מהפריפריה למרכז: הכלבת בדרך לשיא נדבקים בכל הזמנים

עודכן לאחרונה: 5.6.2026 / 0:38

מתחילת השנה אובחנו 66 מקרי כלבת מאומתים בבעלי חיים, בקצב שצפוי לחצות את רף ה-130 מקרים. הנתונים מציגים שינוי גיאוגרפי: המחלה, שהתרכזה עד כה בצפון, התפשטה לשרון, למודיעין ולחולון. הכלב הנגוע שתועד השבוע בעזריאלי מסמל את חומרת ההתפרצות

שלושה סימנים לאוטיזם אצל כלבים/data.dog

התפרצות הכלבת בישראל רושמת השנה זינוק חריג במספר הנדבקים ומשנה את פיזורה הגיאוגרפי. הכלב הנגוע שתועד השבוע בירושלים ובתל אביב מסמל התפרצות רחבה שמדאיגה את גורמי המקצוע: 66 מקרים מאומתים התגלו מתחילת השנה, וההערכה היא כי שנת 2026 תסתיים עם שיא נדבקים היסטורי.

הנתונים מציגים תמונה חריגה בהיקף התחלואה בישראל. בין שנת 2000 לשנת 2024 עמד ממוצע מקרי הכלבת על 36 בשנה. אשתקד נרשמה עלייה חדה והשנה הסתיימה עם 103 מקרים. קצב ההידבקות הנוכחי ממשיך לעלות, ואנשי המקצוע מעריכים כי שנת 2026 תסתיים עם 132 מקרים מאומתים בבעלי חיים, נתון שיהווה שבירת שיא כל הזמנים.

מחלת הכלבת מוגדרת קטלנית במאת האחוזים מרגע הופעת התסמינים. במשך שנים היא נתפסה כבעיה מקומית באזורי הפריפריה והתרכזה באזורי גבול מובהקים בצפון, בהם הגליל, הגולן ועמק הירדן. באזורים אלו, חיות בר וכלבים שחצו את הגבולות הדביקו בעיקר חיות בר מקומיות, עדרי מרעה וכלבים משוטטים.

מסמל התפרצות רחבה שמדאיגה את גורמי המקצוע. הכלב הנגוע שתועד השבוע בירושלים ובתל אביב/אתר רשמי, עיריית תל אביב

השנה הנתונים מעידים על נדידה של המחלה. הכלבת התפשטה לאזור השומרון והשרון, והגיעה למודיעין ולחולון, אליה הוברחה לאחרונה גורה חולה מרמאללה. המגמה הגיעה לשיאה השבוע עם חדירת המחלה ללב המטרופולינים הגדולים והצפופים ביותר, ירושלים ותל אביב.

השינוי הגיאוגרפי בא לידי ביטוי כשמשרד הבריאות פרסם ביום חמישי את מסלולו של כלב ביתי נגוע שנסע עם בעליו ברכבת לישראל. השניים הגיעו מתחנת נבון בירושלים לתחנת השלום בתל אביב, שהו בקניון עזריאלי והמשיכו לחופי הכלבים מציצים והילטון צפון. בעקבות האירוע, במשרד ביקשו מאזרחים שבאו במגע עם הכלב בין 22 במאי ל-2 ביוני, וכן מבעלי חיות מחמד וממי שננשך או נשרט, לפנות ללשכת הבריאות לקבלת טיפול מונע.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully