וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"לא ממלכתי - לא על חשבוני": בנט מציג את תוכנית החינוך שלו - והחרדים במוקד

עודכן לאחרונה: 3.6.2026 / 10:20

במסגרת התוכנית מבקש בנט לעצור באופן מיידי תקציבי מדינה למוסדות חינוך מפלגתיים ועצמאיים, ולקבוע כי לפחות 60% ממערכת השעות יוקדשו ללימודי ליבה. במקביל, התוכנית כוללת חיזוק של בתי הספר הממלכתיים-חרדיים, תוך שמירה על הזהות החרדית

נפתלי בנט בתגובה לניסיון סמוטריץ להכחיש את טבח ה710/ללא קרדיט

ראש הממשלה לשעבר ויו"ר מפלגת "ביחד", נפתלי בנט, חשף היום (רביעי) את תוכנית "משבטים לעם" להקמת מערכת חינוך אחת במדינת ישראל. במסגרת התוכנית, תקציבי המדינה המממנים את מוסדות החינוך המפלגתיים והעצמאיים ייעצרו באופן מידי.

בנט אמר: "קמה לנו מתחת לאף מדינה חרדית עצמאית ואנטי-ציונית בתוך ישראל, ואנחנו מממנים אותה מכיסנו. בממשלה הבאה אנחנו הולכים לתקן שגיאה היסטורית של יצירת מערכות חינוך נפרדות - שיצרו מדינות נפרדות. אגב, אני לא מדבר רק על החרדים - זה נכון גם לגבי בתי ספר בנגב שלא מלמדים בהם עברית, ושמלמדים בהם מורים פלסטינים. זה הכלל: לא ממלכתי - לא על חשבוני".

"בממשלה הבאה אנחנו הולכים לתקן שגיאה היסטורית של יצירת מערכות חינוך נפרדות". בנט/ראובן קסטרו

60% ממערכת השעות יוקדשו ללימודי ליבה

לפי עיקרי התוכנית, לפחות 60% ממערכת השעות יוקדשו ללימודי ליבה, בהם עברית, אנגלית, מתמטיקה, תנ"ך, אזרחות וציונות. ביתר השעות, כל בית ספר יוכל להרחיב את התכנים לפי רצונו, ובהם גמרא, מדע, סייבר, ספרות, יזמות ועוד.

במקביל, התוכנית כוללת הזנת בתי הספר הממלכתיים-חרדיים, שיהפכו לפי בנט לאפשרות הטובה ביותר, באמצעות הכשרת מורים, חיזוק מנהלים, בניית תשתיות והכנסת לימודי ליבה - תוך שמירה על הזהות החרדית. לפי התוכנית, התוצאה תהיה שהטפטוף הנוכחי אל זרם החינוך הממלכתי-חרדי יהפוך לשיטפון.

בנט הוסיף: "מטרת התוכנית היא יצירת מערכת חינוך אחת שתשלב את כל חלקי החברה הישראלית תחת 'סיפור ישראלי אחד'. המהלך הזה יהיה המהפכה החברתית הכי גדולה מאז קום המדינה. נפרק את המדינה בתוך מדינה ונייצר פה מדינה יהודית אחת, דמוקרטית, משגשגת וחזקה. אני אומר לכם - זה אפשרי. וזה יקרה. בקרוב".

sheen-shitof

עוד בוואלה

שוקלים לקחת הלוואה אך מפחדים? המדריך לצעדים פיננסים חכמים

בשיתוף הפניקס

"זה אפשרי, וזה יקרה בקרוב". בנט/רויטרס

את כל חוקי הכאוס - נבטל

בנוסף, יו"ר מפלגת "ביחד" התייחס בכנס הורוביץ לכלכלה וחברה להעברת "חוקי הביזה והפילוג" על ידי הממשלה היוצאת. "אני מבקש להעביר מסר ברור לאזרחי ישראל: את כל חוקי הכאוס, הביזה והפילוג שהממשלה היוצאת מעבירה עכשיו בימיה האחרונים - אנחנו נבטל מיד עם כינון הכנסת הבאה", אמר בנט.

לדבריו,"הקואליציה מבזבזת את זמנה לריק. הכול יבוטל. אנחנו נקים ממשלה רצינית ומקצועית שתדאג לאזרחי ישראל".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully