פיקוד המרכז של צבא ארצות הברית הודיע הלילה (שלישי) כי כוחות אמריקניים השביתו מכלית נפט ריקה מדלק שניסתה להגיע לנמל איראני במפרץ הפרסי. לפי ההודעה, המכלית M/T Lexie, הנושאת דגל של רפובליקת בוטסואנה, התעלמה במשך כ-24 שעות מהוראות ואזהרות חוזרות של הכוחות האמריקניים בעת שעשתה את דרכה לעבר האי כ'ארג, מסוף ייצוא הנפט המרכזי של איראן.
לאחר שהצוות סירב להיענות להוראות, מטוס אמריקני שיגר טיל הלפייר לעבר חדר המנוע של הספינה והשבית אותה. לפי פיקוד המרכז האמריקני, מאז תחילת המצור הימי על נמלי איראן ב-13 באפריל, הושבתו שש ספינות מסחריות ו-122 כלי שיט נוספים הוסטו ממסלולם.
שעות לאחר מכן, מערכות ההגנה האוויריות בכווית הופעלו לאחר זיהוי ירי טילים וכלי טיס בלתי מאוישים.
רק לפני יומיים צבא ארצות הברית הודיע שביצע "תקיפות הגנתיות" נגד יעדים איראניים בדרום המדינה ובמפרץ הפרסי במהלך הלילה ובלילה הקודם. בפיקוד המרכז אמרו שהיו אלו "צעדים מדודים" נגד התנהגות איראנית אגרסיבית שכללה הפלה של כטב"ם אמריקני שטס בשמים בינלאומיים. היעדים שהותקפו כללו מכ"ם ומערכות שליטה ובקרה לכטב"מים.
בצל התקיעות במשא ומתן, גורם ביטחוני בכיר מסר כי הוא "מעריך שאיראן לא תחתום על מזכר ההבנות וגם לא תצהיר באישור פומבי על שום הסכם". ברקע מזכר ההבנות שהעביר המשטר האיראני לידי ארצות הברית, אמר הבכיר כי הוא מעריך שהנשיא טראמפ תוהה כיצד לאחר כל ההישגים המבצעיים נגד איראן, כתוצאה מהתקיפות של הצבא האמריקני ושל צה"ל, מנווטים בכירי המשטר האיראני את המו"מ לטובתם. זאת חרף מצבה הכלכלי הקשה שמחריף מדי יום. ולכן, בהתאם לתהליך שנוצר, בו האיראנים לא מסכימים על לא מעט הדרישות האמריקניות, מעריך הבכיר הביטחוני כי אין לטראמפ יותר מדי ברירות.
