שגריר ארצות הברית באו"ם, מייק וולץ, אמר אתמול (שני) כי פריצה גרעינית של איראן תוביל למסירת נשק להשמדה המונית לידי ארגוני טרור. בנאומו בניו יורק קרא וולץ להגביר את הלחץ הבינלאומי על טהראן: "עלינו להשתמש בכל כלי זמין כדי להבטיח שאיראן לא תשיג נשק גרעיני לעולם".
בנאומו טען וולץ כי השגת נשק גרעיני על ידי איראן לא רק תאיים על ישראל והמזרח התיכון, אלא תסכן את הקהילה הבינלאומית כולה. "אם אתם חושבים לרגע שאיראן לא תעביר את היכולת הזו לחיזבאללה, לחות'ים או לאחרים, אתם טועים", אמר השגריר. הוא התייחס לשירותו הצבאי והוסיף: "כעת יהיו לכם ארגוני טרור עם יכולות הפצה גרעיניות - משהו שאני, כלוחם 'הכומתות הירוקות', ורבים אחרים נלחמנו עשרות שנים כדי למנוע. חבריי נתנו את חייהם ב-20 השנים האחרונות כדי לעצור בדיוק את התרחיש הזה מלהפוך למציאות".
כדי לבלום את התוכנית האיראנית, קרא וולץ להמשיך להשתמש בכלים הדיפלומטיים והכלכליים העומדים לרשות האו"ם. "אחד הדברים שהאו"ם עשה נכון הוא הפעלת סנקציות מהירות, כדי להשלים את קמפיין הלחץ המקסימלי שהנשיא טראמפ החזיר", הסביר וולץ.
בהתייחסו ליחסי ארצות הברית וישראל, הדגיש השגריר את השותפות ארוכת השנים בין המדינות. "כאשר אמריקה מתקרבת ליום הולדתה ה-250, הדמוקרטיה העתיקה בעולם נשארת שותפה גאה של הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון", ציין. "היחסים האלה חייבים להישאר חזקים, ואני גאה לשרת נשיא שמחויב לשמור עליהם חזקים".
בסיום דבריו דיבר וולץ על הערכים המשותפים לשתי המדינות. "הזכויות והחרויות שלנו מגיעות מאלוהים, הן לא מגיעות ממלך, צאר או קיסר", אמר השגריר. "הן מגיעות מאלוהים, ואז העם מחליט אילו סמכויות הוא מפקיד בידי ממשל ייצוגי. אלו ערכים שלעולם לא נוכל לקחת כמובנים מאליהם, ואלו ערכים שנמשיך להילחם עליהם באו"ם".
