וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"צריך כדור בראש": כתב אישום נגד בן 64 בגין הסתה לאלימות נגד יאיר גולן

עודכן לאחרונה: 26.5.2026 / 14:05

יו"ר מפלגת הדמוקרטים יאיר גולן אמר בריאיון שעורר סערה כי "מדינה שפויה לא הורגת תינוקות כתחביב". שעות לאחר מכן פרסם יצחק פרזון, בן 64, פוסט בפייסבוק שבו קרא לירות בגולן. כעת הוגש נגדו כתב אישום בגין הסתה לאלימות, לאחר שנקבע כי הפרסום היה עשוי להוביל למעשים

בווידאו: הצהרה לתקשורת של יו"ר הדמוקרטים אלוף במיל' יאיר גולן/מערכת וואלה!

לבית משפט השלום ברמלה הוגש היום (שלישי) כתב אישום נגד יצחק פרזון, בן 64, לאחר שלפי הנטען קרא ברשת החברתית לפגיעה ביו"ר מפלגת הדמוקרטים יאיר גולן. בזמן שהשיח הציבורי בישראל ממשיך להקצין מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", בפרקליטות החליטו להעביר מסר ברור: גם פוסט בפייסבוק עלול להפוך לכתב אישום פלילי.

מכתב האישום, שהוגש בידי עורכת הדין ספיר ארד טנא מפרקליטות מחוז מרכז, עולה כי בתקופה הרלוונטית החזיק וניהל פרזון חשבון פייסבוק תחת השם "יצחק פרג'ון", לפי האישום, לחשבון היו מחוברים כ-5,000 חברים, שנחשפו באופן ישיר לפרסומים שהעלה, כשתכני העמוד היו פתוחים ונגישים גם לציבור הרחב. עוד צוין בכתב האישום כי כמחזיק וכמנהל החשבון, שלט פרזון באופן בלעדי בכלל התכנים שפורסמו בו.

לפי האישום, בבוקר ה-20 במאי 2025 פורסם בתקשורת ריאיון חדשותי שבו התבטא יאיר גולן נגד מדיניות הממשלה במהלך המלחמה ואמר: "מדינה שפויה לא מנהלת לחימה נגד אזרחים, לא הורגת תינוקות כתחביב ולא שמה לעצמה מטרות של גירוש אוכלוסייה".

יאיר גולן, יו"ר מפלגת הדמוקרטים/ראובן קסטרו

בפרקליטות טוענים כי בהמשך אותו יום, בשעה שאינה ידועה במדויק למאשימה, שיתף פרזון בפייסבוק פוסט שפורסם קודם לכן על ידי חשבון אחר, ובו נכתב: "הנהגת חמאס קוראת לילדים למות שאהידים בזמן שהם חיים במלונות פאר! תגובתי ב-BBC לא תאמינו מה אמרתי להם!".

אלא שלפי כתב האישום, לשיתוף הזה הוסיף פרזון כיתוב משלו, שבו כתב: "יאיר גולן חמאסניק וחמסנק צריך כדור בראש", כך כלשון הפרסום.

עוד נטען כי הפרסום זכה למספר תגובות מצד גולשים ברשת החברתית. בפרקליטות הדגישו כי לא מדובר רק בהתבטאות פוליטית חריפה או בגידוף ברשת, אלא ב"קריאה לעשיית מעשה אלימות", שלפי תוכנה והנסיבות שבהן פורסמה קיימת אפשרות ממשית שתוביל למעשה אלימות בפועל, בשל כך מואשם פרזון בעבירת הסתה לאלימות.

מאחורי כתב האישום הזה עומדת גם שאלה רחבה יותר, כזו שמטרידה בשנה האחרונה את מערכת אכיפת החוק כולה: איפה עובר הגבול בין זעם פוליטי לבין הסתה שעלולה להפוך לאלימות של ממש. בפרקליטות בחרו הפעם לא להסתפק בגינוי ציבורי או במחיקת פוסט, אלא להעביר מסר ברור שלפיו גם מילים שנכתבות מאחורי מסך, לעיני אלפי אנשים וברגעים של מתיחות ציבורית קיצונית, עלולות להסתיים באולם בית המשפט.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully