על רקע ההיערכות לאישור נשיאותי אמריקני לתקוף באיראן, מקיים הרמטכ"ל אייל זמיר חיתוכי מצב עם מפקדי האגפים והזרועות במטכ"ל כחלק מהערכת המצב הכולל לצורכי הגנה והתקפה ברקע העובדה שיש שבע זירות לחימה פתוחות. במקביל קיים הרמטכ"ל ביומיים האחרונים שיחות עם מקביליו האמריקאיים כדי לתאם את תמונת המצב האזורית.
בתוך כך חיל האוויר ממשיך לדורך את מערכי הגנה אווירית בתיאום מלא עם אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בפיקודו של האלוף רמי אבודרהאם.
גורם צבאי אמר לוואלה כי בוצע תחקיר מעמיק מאוד ממבצעי עם כלביא ושאגת הארי בכל מה שקשור לגילוי, זיהוי, ויירוט איומים שונים מאיראן (טילים מסוגים שונים וכלי טיס), הוטמעו לקחים בצוותי עבודה משותפים לצה"ל ולצבא ארה"ב שפועל להגנת העורף הישראלי ועשה זאת בהצלחה רבה עד כה.
עוד הוסיף כי הטמעת הלקחים כוללת דגש על מדיניות יירוט, שיתוף פעולה בין מדינות וצבאות, שילוב טכנולוגיות ושיפורי תוכנה, ותגבורי כוחות. כאמור, בחודש האחרון עלה באופן חד היקף מטוסי התובלה של צבא ארה"ב שנחתו בשדות התעופה בישראל במטרה לפרוק ציוד צבאי מגוון.
גורם ביטחוני אמר אתמול כי במסגרת ההכנות לתקיפה אמריקנית באיראן בנק המטרות של אמ"ן שודרג בהיקף גדול מאוד, "ידוע שהאיראנים בלחץ. רוב מה שמתפרסם על המו"מ לא נכון. שקרים. יש חשש גדול מאוד באיראן מחידוש הלחימה. מהצד זה נראה כאילו ארה"ב מנסה למצות את התהליך למו"מ לפני ההחלטה האם לחזור ללחימה או לפעול בדרכים אחרות". עוד הדגיש הגורם הביטחוני, "היינו לפני שבוע קרובים מאוד לחידוש הלחימה וזה נדחה ברגע האחרון בגלל החלטה אמריקנית".
בנוסף לכך, אמר גורם צבאי בפיקוד העורף כי פיקוד העורף מקיים הערכת מצב מתמשכת בנושא מדיניות ההתגוננות. כל שינוי בהנחיות יופץ לציבור דרך הפלטפורמות הרשמיות של פיקוד העורף ודובר צה"ל.
