בתאונת דרכים קשה שהתרחשה היום (שני) בין שני אוטובוסים ברחוב דיזנגוף תל אביב, נפצעו עשרה בני אדם: נערה בת 11 באורח אנוש עם חבלה רב מערכתית, שעוברת מאמצי החייאה, גבר בן 76 ואישה בת 49 במצב קשה, גבר בן 39 באורח בינוני ושישה פצועים במצב קל. כוחות כבאות והצלה שהוזעקו לזירה פועלים על מנת לחלץ לכוד שנמצא בתוך האוטובוס
בנימין פרקר, פרמדיק מד"א שהוזעק לזירה וטיפל בנערה בת ה-11, מסר: "היא הייתה הולכת רגל. ככל הנראה היא נפגעה מהאוטובוס ופונתה לבית חולים איכילוב. היא נפגעה בראש, בגפיים וכנראה גם בחזה".
ירון שיף, פרמדיק איחוד הצלה שהוזעק לזירה, אמר: "הגעתי לזירה שאוטובוס, פגע בעץ בצורה משמעותית, יש עדיין לכוד באוטובוס בשלבי חילוץ. אני 41 שנה עם ניסיון ועדיין לא מבין איך התאונה הזאת קרתה - האוטובוס עלה על המדרכה ונעצר בעץ, שלבסוף קרס".
מבדיקה ראשונית בזירה, נמסר כי ככל הנראה אחד האוטובוסים פגע בעמוד חשמל במתח גבוה, כתוצאה מההנתגשות עם האוטובוס השני - כאשר תושבים רבים באזור מדווחים על הפסקת חשמל. כוחו משטרה שהוזעקו לזירה, בודקים את כל הפרטים.
פרמדיק מד"א שמחה סימנדייב, סיפר: "כשהגענו לזירה ראינו אוטובוס שזגוגית השמשה מנופצת, לאחר שהתנגש בעמוד חשמל, בעץ וככל הנראה פגע במספר הולכי רגל שהיו במקום".
עוד מסר סימנדייב, כי "כאשר הגענו למקום ראינו 11 פצועים, מתוכם: ילדה בת 11, ללא דופק וללא נשימה עם חבלות קשות בגופה, אישה בת 49 שנפצעה באורח קשה וגבר בן 76 שנלכד מתחת לעץ כשהוא מחוסר הכרה. הענקנו להם טיפול רפואי מציל חיים ופינינו את כלל הפצועים לבתי החולים."
מנכ"ל מד"א אלי בין מסר בתגובה לתאונת הדרכים החריגה: "נהג האוטובוס, שהיה לכוד בתוך הרכב לאחר התאונה, חולץ כשהוא במצב בינוני עד קשה. כוחות ההצלה והכבאות פועלים בזירה, ובוחני התנועה של המשטרה החלו בחקירת נסיבות התאונה".
26 ילדים ובני נוער נהרגו מתחילת 2026
לפי נתוני ארגון "בטרם לבטיחות ילדים", מתחילת שנת 2026 נהרגו 26 ילדים ובני נוער בתאינות דרכים. עוד עולה מהנתונים כי בחמש שנים האחרונות (2021-2025) נהרגו 252 ילדים בתאונות דרכים, כ29% מתוכם היו נערים בגילאי 15-17
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון "בטרם לבטיחות ילדים", מסרה: "אנו רואים כי תאונות הדרכים ממשיכות להיות אסון מתמשך שגובה את חייהם של ילדים ומבוגרים רבים כמעט כל יום. שנה אחר שנה, מספר הילדים שנהרגים בתאונות דרכים עולה - והנתונים הקשים מהחודשים האחרונים מרמזים, כי גם שנת 2026 עלולה להיות מהקטלניות ביותר שידענו".
לדברי סילבינגר, "אנו נדרשים לטיפול דחוף ומיידי למניעת התופעה המסוכנת הזאת ולפעול ולהעלאת המודעות בקרב כל משתמשי הדרך באמצעות מהלכי חינוך והסברה".
