וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פוענח ניסיון הרצח הכפול במושבה הגרמנית בחיפה

עודכן לאחרונה: 18.5.2026 / 2:10

זאכי סלאמה חזר חמוש לקיוסק במושבה הגרמנית בעקבות קטטה, וירה בשני גברים. אחד מהם נותר משותק. לאחר הירי, סלאמה הסתיר את הנשק ונמלט לבית אחותו, שוטרת לשעבר ששכנעה אותו להסגיר את עצמו לידי הרשויות

ניסיון החיסול ממצלמות אבטחה/תיק החקירה

המשטרה פענחה את ניסיון הרצח הכפול במושבה הגרמנית בחיפה ואתמול (ראשון) בבית המשפט המחוזי בעיר הגישה פרקליטות המחוז כתב אישום חמור כנגד תושב ואדי ניסנס זאכי סלאמה בן ה-33 והוא מואשם בניסיון רצח וחבלות חמורות בנוסף לעבירות בנשק ושיבוש מהלכי משפט.

האירוע הכמעט-קטלני התרחש לפני חודש, בצהרי שבת ה-18 באפריל, סמוך לקיוסק "פינה בלב המושבה" שליד קניון "סיטי סנטר" בשדרות בן גוריון, אזור אותו פוקדים רבים בשבת בצהריים. במקום התפתח ויכוח בין סלאמה לאחרים, הוא קילל, מישהו זרק עליו מאפרה, וע"פ כתב האישום בסופו של דבר הוא עזב את המקום בכעס בשעה 13:30, הצטייד באקדח גלוק 9 מ"מ חצי אוטומטי טעון וכרבע שעה אחר כך חזר לקיוסק ברכב הטויוטה שלו, החנה אותו בסמטה שבין הקיוסק לבית הקפה "ארומה", ויצא מהרכב כשהוא נושא את האקדח בידו. מכתב האישום עולה ששני הגברים שהיו במקום יצאו לכיוונו כדי לשוחח איתו ואחד שלישי ניסה גם הוא להתקרב. מכתב האישום עולה שסלאמה ירה לפחות שני כדורים מטווח קצר: אחד לעבר ראשו של בן 32 שהתמוטט ופונה לבית החולים רמב"ם בעיר במצב אנוש, עם פצעי ירי בראש ובצוואר ואחד לעבר פלג גופו התחתון של השני, בן 33, שנפצע באורח קל באזור המפשעה והירך.

המאבטח שזינק/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

על פי כתב האישום סלאמה רדף גם אחרי השלישי אך זה הצליח להימלט ללא פגע. עומרי, מאבטח בקניון "סיטי סנטר" הצמוד, שמע את הירי, רץ לזירת האירוע, ראה קורבן אחד שרוע כבר לאחר שנורה, מסר שהיו הרבה אנשים ואחד מהם אף הצביע על היורה. המאבטח כיוון את אקדחו לעברו, צעק לו שיפול לרצפה אבל זה לא הקשיב לו וברח.

הפרקליטות טוענת כי קודם לכן סלאמה תחב את האקדח מתחת למקרר הגלידות ואז נמלט מהמקום לבית אחותו בעיר, נראה לחוץ, סיפר שהיה מעורב בקטטה והשליך את הקפוצ'ון שלבש. אחותו, שוטרת ימ"ר לשעבר, שידלה אותו להסגיר את עצמו ולבקשתה, בעלה הוא שהתקשר למשטרה. בינתיים, שוטרי תחנת חיפה הגיעו במהירות ל זירה, אספו ראיות ואיתרו ממצאים, שוטרי הזיהוי הפלילי של מחוז חוף איתרו את אקדח הגלוק מתחת למקרר הקיוסק, ופתחו בסריקות.

sheen-shitof

עוד בוואלה

המהפכה של וואלה Fiber שתחסוך לכם בעלויות הטלוויזיה והאינטרנט

בשיתוף וואלה פייבר

ניסיון החיסול ממצלמות אבטחה/אתר רשמי, תיק החקירה

מפקד מרחב כרמל, תנ"צ בועז סמוכה, הטיל את החקירה על חוקרי היחידה ללוחמה בפשיעה של מרחב כרמל שביצעו מגוון פעולות חקירה תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים. הם חשפו כי הרקע לירי הוא הסכסוך המקדים בין המעורבים. הפצוע הקל אושפז לשלושה ימים ושוחרר, אבל נכון גם להיום, חודש אחרי האירוע, הפצוע האנוש עדיין מאושפז ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים, מצבו אינו יציב, הוא אינו מתקשר והוא יוותר משותק בפלג הגוף התחתון.

במקביל להגשת כתב האישום מבקשת הפרקליטות באמצעות התובעת, עו"ד עליא נג'ם, את הארכת מעצרו של זאכי סלאמה עד תום ההליכים המשפטיים כנגדו. דיון לגופה של הבקשה עוד ייתקיים ובינתיים, בהסכמת הסניגור, עו"ד חליל ביאדה, שביקש דחייה לצורך לימוד התיק, האריך בינתיים השופט ד"ר זאיד פלאח את המעצר, עד החלטה אחרת.

  • עוד באותו נושא:
  • ירי

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully