מספר חודשים מאז נכנסה הפסקת האש לתוקף בתיווך ארצות הברית - ביצע מנהיג חמאס ברצועת עזה עז א דין אל חדאד מספר טעויות קריטיות כך נודע היום (שבת) לוואלה. בזמן הטעויות הקריטיות, התנהל מאמץ של שליח ממשלת השלום ניקולאי מלדנוב להביא להתקדמות בפירוז הרצועה מנשק, העברת השלטון מידי חמאס לידי גורם צד שלישי ונסיגת כוחות צה"ל מהשליטה הפלסטיני.
לפי מקורות מהימנים במערכת הביטחון, אל חדאד הסתתר ונע בתחילה בין מנהרות מאוד מסועפות והתעקש על מעגל מאוד מצומצם שידע על תנועותיו ושהייתו במיקומים שונים ונהג לנוע ממקום למקום באמצעות מערכת התת קרקע.
עוד פרט חשוב מאוד לפי גורמים במערכת הביטחון אל חדאד היה זה שהתעקש להיכנס להפסקת האש ברגע האחרון לאחר שהבין כי כוחות צה"ל בדחיפה של שר הביטחון ישראל כ"ץ צרו על ליבת העיר עזה שם הסתתר. אל חדאד הבין, שאם הנהגת חמאס לא תקבל עליה את הפסקת האש ימיו כנראה יהיו ספורים והסיכוי לאושש את המערכים שהשיג חמאס מאז נישול הפתח' מהשלטון עלולים להתפרק.
גורמים במערכת הביטחון טענו כי אל חדאד אף התחנן להפסקת האש. במקרים חריגים, סמוך לכניסת עצירת הלחימה נהג לעלות למבנים מהתת קרקע ולהציץ החוצה - בניגוד גמור לכללים שיצר בעצמו. טעות מסוג זה גרמה לקהילת המודיעין לאתר את רוב צמרת חמאס ולחסלם - שכן גם אל חדאד נשבר ועבר על החוק של עצמו.
אל חדאד, שקיבל לא אחת את ההנחיות למדיניות ולהמשך ההתנהלות ברצועת עזה מח'ליל אל-חיה, התפתה כשכל תשומת הלב הישראלית כוונה על איראן ולבנון, לעלות אל מעל לקרקע ולנוע ברחובות עזה.
כמו אחרון הפושעים בעולם הוא נהג להראות את פניו בצורה מדודה כדי לשלוט ברחוב ולהראות שהוא לא חושש מהמודיעין הישראלי והטילים של חיל האוויר. אך יש גורמים במערכת הביטחון שמעריכים כי הגעגוע שלו היה בעיקר למשפחה, כמו אישתו וילדיו, אחרי שהייה ממושכת בתת קרקע כמי שהיה אחראי לאזרחים וחיילי צה"ל השבויים.
למרות זאת הוא המשיך לשמר אורח חיים של מבוקש בכיר ביותר ולהרחיק מהמעגל הקרוב שלו כאלה שהיה בהם חשד לבעיות נאמנות. גורמים באמ"ן, שהתעקשו לאתר את חלונות הזמנים בהם "ביצע טעויות", התחקו אחר דפוסי הפעולה החדשים שלו ויצרו חלונות זמנים עבור הדרגים הבכירים במערכת הביטחון בהם הצביעו על סיכוי גבוה לסכל אותו.
במקביל, כפי שפורסם בלעדית בוואלה - אל חדאד בנה מנגנון כסף משומן ברצועה. הצביעו אותם גורמים על כך שהוא צובר כוח גדול, כסף והשפעה על השטח בתוכנית הכללית שלו לשקם את הזרוע הצבאית של חמאס, להדק את הקשר בין תשתיות עזה ליהודה ושומרון כדי להרחיב את טווח הפיגועים. לא פחות חשוב מזה להרחיב את בסיס ההשפעה מחדש על הרחוב הפלסטיני ולמנוע כל מהלך מדיני שיגרע מכוחו של חמאס.
לבסוף הוא חוסל מעל הקרקע בדירת מסתור בשכונת רימאל בעזה, מוקף בין היתר בבני המשפחה. גם כשניסו להבריח מהמבנה דמויות על גבי כלי רכב, צה"ל תקף בשנית את הרכב כדי למנוע 'ברחנים' שעמדו לצידו או את ניסיון ההישרדות שלו. לפי דיווחים פלסטינים שמונה בני אדם נהרגו בתקיפת חיל האוויר.
