וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מסתערבי מג"ב סיכלו פיגוע שתוכנן במהלך אירועי יום ירושלים

עודכן לאחרונה: 14.5.2026 / 17:32

החשוד שנעצר, אותר בעת ששהה במכון לשטיפת רכבים בשכונת אבו תור שבמזרח ירושלים. הכוח ,שפעל בצורה סמויה, פרק לעבר המתחם, איתר את החשוד ועצר אותו ללא נפגעים

ביום ירושלים: מסתערבי מג״ב ירושלים בהכוונת שב״כ עצרו חשוד שתכנן לבצע פיגוע במהלך אירועי יום ירושלים/דוברות משטרת ישראל

מסתערבי מג"ב ירושלים עצרו היום (חמישי) מבוקש שעל פי החשד תכנן לבצע פיגוע במהלך אירועי יום ירושלים. עם קבלת המידע אודות החשוד, כוחות המשטרה הוקפצו לשכונת אבו תור שבמזרח ירושלים, שם בוצעו פעולות מבצעיות ממוקדות שהובילו לאיתורו של המבוקש, ששהה במתחם לשטיפת רכבים.

הכוח ,שפעל בצורה סמויה, פרק לעבר המתחם, איתר את החשוד ועצר אותו ללא נפגעים. החשוד שנעצר הועבר להמשך חקירה בשירות הביטחון הכללי.

אילוסטרציה/דוברות משטרת ישראל

רק בסוף חודש מרץ האחרון, ניסיון פיגוע חמור סוכל במרכז הארץ, בעקבות פעולה משולבת של שירות הביטחון הכללי, לוחמי הימ"מ וכוחות משטרה. ביום חמישי, סמוך לראש העין, נעצר החשוד - גבר בן 39, תושב חברון, ששהה בישראל ללא היתר.

על פי גורמי ביטחון, החקירה הראשונית מצביעה על כך שהחשוד לא רק תכנן את הפיגוע, אלא כבר היה בשלב מתקדם של היערכות לביצועו.

בין היתר, עלה כי העביר לבן משפחה הנחיות מפורטות כיצד לפעול לאחר מותו - אינדיקציה שמחזקת את ההערכה כי מדובר היה באיום ממשי ובפיגוע בטווח הזמן המיידי.

  • עוד באותו נושא:
  • מג"ב

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully