במוקד זק"א הבינלאומי התקבל היום (רביעי) דיווח על תאונת דרכים קשה במעורבות מיניבוס הסעות ואוטובוס באוטופיסטה ארראיחן-לה צ'וררה שבפנמה - וכתוצאה מהתאונה נהרגה אזרחית ישראלית במקום. גורם ישראלי מסר כי באותה תקרית נפצעו שלושה ישראלים באורח קשה ואחד באורח בינוני, כשבהמשך הם פונו לבית חולים מקומי.
על פי הידוע, תאונת הדרכים שאירעה בסמוך לשעה 5:30 בבוקר שעון מקומי (13:30 שעון ישראל), באזור גשר קוסטה ורדה, התרחשה כאשר מיניבוס תיירים פגע מאחור באוטובוס שהיה בדרכו לכיוון פנמה סיטי ועצר לצד הדרך לאסוף נוסעים.
התקשורת המקומית דיווחה על לפחות שמונה נוסעים שסבלו מפציעות משמעותיות והועברו לבית החולים ניקולאס סולאנו, בית החולים הראשי באזור. עוד נמסר, כי כבאים סייעו בחילוץ לכודים.
"מיד עם קבלת הדיווח על המקרה, אנחנו פועלים יחד עם משרד החוץ על מנת להעביר את ההרוגה בהקדם לישראל לצורך קבורה והלוויה, ולהטיס את הפצועים לטיפול בישראל", מסר ברוך נידאם, מנהל החטיבה הבינלאומית של זק"א". לדבריו, צוותי החטיבה הבינלאומית בקשר עם הרשויות המקומיות שפועלות במהירות המקסימלית ע"מ לשחרר את הנפגעים לישראל."
יוסף דוויר מפקד זק"א פנמה שמטפל בזירה, הוסיף: "מייד עם קבלת הדיווח הגעתי למקום יחד עם צוות של זק"א, ואנו פועלים מול כלל הגורמים במקום לשחרר את ההרוגה בהקדם ודואגים לכבוד המת ולאיסוף הממצאים".
מחדר המצב של פספורטכארד נמסר עדכון במצב הפצועים בתאונה הקטלנית. חמשת הפצועים מהתאונה פונו לבית חולים בפנמה סיטי הבירה, מרחק שעה נסיעה ממקום תאונת המיניבוס שבו נסעו. אחד הפצועים במצב קשה, עוד ארבעה פצועים במצב קל. פרמדיק מטעם פספורטכארד יצא לפנמה, על מנת לסייע לפצועי התאונה בבית החולים ולהיערך לחזרתם בטיסה לארץ בהתאם למצבם הרפואי.
