ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע היום (שלישי) לחברי הכנסת החרדים כי הוא מתקשה להעביר את חוק הפטור מגיוס, משום שאין לו רוב בכנסת הנוכחית. החרדים אומרים מנגד - אם אין חוק גיוס יש בחירות.
בכירים בליכוד מסרו בתגובה כי כעת ראש הממשלה נתניהו חייב לתת לחרדים את החוק ו"לתת אוויר של חודשיים לקואליציה להשלים את ימים ומשימותיה".
בימים האחרונים ניהלו שני השותפים הוותיקים נתניהו ואריה דרעי שיחה. במהלכה אמר דרעי כי "אי אפשר להשאיר את המצב כמו שהוא בלי חוק גיוס. או שהולכים על החוק או שמפזרים בהסכמה".
שר העלייה והקליטה אופיר סופר התבטא בנחרצות בראיון שהעניק ביום ראשון ל-103FM נגד חוק הגיוס שמקודם על ידי הקואליציה. השר סופר התייחס למתקפות האישיות מצד ח"כ משה גפני והבהיר כי למרות חשיבות לימוד התורה, המציאות שאחרי ה-7 באוקטובר דורשת שינוי סדרי עדיפויות עמוק. "ככל שהנטל עלה על אנשי המילואים במיוחד", ציין.
הוא לא חסך בביקורת על מתווה הגיוס שנדון בימים אלו במסדרונות הממשלה. לדבריו, לא מדובר בפתרון אמיתי למצוקת כוח האדם בצה"ל, אלא בתמרון פוליטי בלבד. "אני אישית חושב שהחוק הזה הוא חוק לא טוב", הצהיר סופר, "זה חוק שכל תכליתו היא בעיקר להרוויח זמן ואחר כך נסתדר. אין שם כוונה לעמוד ביעדים ואף אחד לא מבטיח לנו שיעמדו ביעדים".
