אישה צרפתייה שפונתה מספינת התענוגות נדבקה בנגיף האנטה, ומצבה הידרדר במהלך הלילה בבית החולים - כך אמרה היום (שני) שרת הבריאות של צרפת, סטפני ריסט, בעוד שבארצות הברית אובחן חיובי אחד מהנוסעים, אם כי הוא לא פיתח תסמינים.
האישה הייתה בין חמישה נוסעים צרפתים שהוחזרו אתמול לפריז מהספינה MV Hondius. לדבריה של ריסט, היא פיתחה תסמינים במהלך הטיסה לפריז. מוקדם יותר אמרו גורמים ממשרד הבריאות הספרדי, מארגון הבריאות העולמי ומחברת השיט Oceanwide Expeditions כי אף אחד מיותר מ-140 האנשים שהיו על סיפון הספינה לא הראה תסמינים של הנגיף.
כל הנוסעים לוו אתמול מהספינה אל החוף על ידי אנשי צוות בחליפות מגן מלאות ומסכות נשימה. המטוסים שנחתו בטנריף שבאיים הקנריים נועדו להטיס נוסעים מיותר מ-20 מדינות במסגרת מבצע פינוי שנמשך גם היום.
גורמים אמריקניים מסרו הלילה כי נוסע אמריקני אחד מתוך 17 בני אדם שהוטסו לנברסקה נמצא חיובי לנגיף ההנטה, אך אינו סובל מתסמינים.
שלושה בני אדם מתו מאז תחילת ההתפרצות, וחמישה אנשים שעזבו את הספינה מוקדם יותר נדבקו בנגיף. ארגון הבריאות העולמי המליץ על מעקב צמוד אחר הנוסעים לשעבר, ומדינות רבות הכניסו אותם לבידוד, אך הדגיש כי אין בשלב זה סכנה לציבור הנרחב.
עם זאת, יו"ר ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום גברייסוס, הדגיש כי הציבור הרחב אינו צריך לחשוש מההתפרצות. "זו לא עוד קורונה. והסיכון לציבור נמוך. לכן אנשים לא צריכים לפחד, והם לא צריכים להיכנס לפאניקה", אמר אתמול.
נגיף האנטה מתפשט בדרך כלל דרך הפרשות של מכרסמים ואינו עובר בקלות בין בני אדם. אך זן "אנדס" של הנגיף, שהתגלה בהתפרצות על ספינת התענוגות שיצאה מארגנטינה, עשוי לעבור בין אנשים במקרים נדירים. התסמינים מופיעים בדרך כלל בין שבוע לשמונה שבועות לאחר החשיפה.
ארגון הבריאות העולמי ממליץ למדינות המוצא של הנוסעים לבצע "מעקב פעיל ומעקב המשך, כלומר בדיקות בריאות יומיות, בין אם בבית או במתקן ייעודי", כך אמרה מריה ואן קרחובה, האפידמיולוגית הראשית של הארגון.
מדינות רבות הודיעו כי אזרחיהן ייכנסו לבידוד או יאושפזו לצורך השגחה.
