וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המחוזי הפך את ההחלטה: החשוד באונס שי-לי עטרי ונעמה שחר ישוחרר למעצר בית

עודכן לאחרונה: 8.5.2026 / 6:36

יומיים לאחר שנעצר עם נחיתתו בנתב"ג, קיבל בית המשפט את הערר שהגיש סנגורו של החשוד, עו"ד וייס, והורה לשחררו לעשרה ימי מעצר בית עד ה-17 במאי. ההחלטה התקבלה שעות לאחר שבית משפט השלום האריך את מעצרו בחמישה ימים במסגרת החקירה המתנהלת נגדו | פרסום ראשון

דיון התרת פרסום שמו של החשוד בפרשת שי לי עטרי, ביהמ"ש שלום תל אביב/מערכת וואלה, יותם רונן, לפי סעיף

בית המשפט המחוזי הורה הערב (חמישי) לשחרר למעצר בית את החשוד ששמו אסור בפרסום בפרשת האונס של שי לי עטרי ונעמה שחר, שעות בלבד לאחר שבית משפט השלום בתל אביב האריך את מעצרו הבוקר בחמישה ימים נוספים, עד ה-11 במאי.

בתום הדיון, עו"ד משה וייס המייצג את החשוד מסר לוואלה בתגובה: "מברכים על החלטת בית המשפט, ששם סוף למעצר מיותר מלכתחילה".

ההחלטה התקבלה בעקבות ערר שהגיש סנגורו של החשוד, עו"ד משה וייס, נגד החלטת בית משפט השלום. במסגרת הערר טענה ההגנה כי עוצמת החשד אינה מצדיקה את המשך המעצר, וכי ניתן להסתפק בחלופת מעצר. בית המשפט המחוזי קיבל את הערר והורה כי החשוד ישהה במעצר בית במשך עשרה ימים, עד ה-17 במאי.

החשוד נעצר בתחילת השבוע עם נחיתתו בנתב"ג, לאחר שבית המשפט הוציא נגדו צו מעצר בעקבות תלונתה של נעמה שחר, שהוגשה בתחילת חודש אפריל. במשך יומיים נחקר בתחנת לב תל אביב, ואתמול אף נערך עימות בינו לבין שחר. במהלך העימות אמרה שחר לחשוד: "היינו במסעדה, שתינו קוקטייל, אני זוכרת שהקאתי", בעוד החשוד השיב: "אני לא זוכר שהיינו במסעדה".

שי לי עטרי מוחה מחוץ לדיון בהתרה לפרסום שמו של החשוד באונס/יותם רונן

שי-לי עטרי: "בלתי נתפס"

שי-לי עטרי ביקרה בחריפות את הצעד ושיתפה: "הבוקר עוד האריכו את המעצר של מי שאנס אותי, ותוך כמה שעות, אחרי שהגיש ערר לבית המשפט המחוזי, הוחלט להפוך את ההחלטה ולשחרר אותו למעצר בית. יש משהו בלתי נתפס בלראות כמה מהר אדם שמואשם בדברים כל כך קשים מקבל שוב אוויר, מרחב וחופש, בזמן שנפגעות נשארות להתמודד יום יום עם החרדה, הסיוטים והנזק שהוא השאיר אצלן בגוף ובנפש".

היא הוסיפה: "בסוף, הוא חוזר לישון במיטה שלו. אנחנו נשארות עם הדופק שלא נרגע, עם הפחד להסתובב בעולם, ועם מערכת שגוררת רגליים דווקא בכל מה שנוגע לזכותנו הבסיסית לביטחון וליכולת שלנו להפסיק לחיות בהשתקה. קשה לא לראות את הפער בין המהירות שבה נענים למבוקשו, לבין השנים שבהן נפגעות נדרשות לעבור עינוי דין בתוך ההליך".

sheen-shitof

עוד בוואלה

המהפכה של וואלה Fiber שתחסוך לכם בעלויות הטלוויזיה והאינטרנט

בשיתוף וואלה פייבר

שי-לי עטרי ונעמה שחר/עיבוד תמונה, צילום מסך ערוץ 12, לפי סעיף 27א

במהלך הדיון שהתקיים הבוקר בבית משפט השלום טענה המשטרה כי קיימות ראיות חיצוניות מחזקות לחשדות נגדו, וכי "לא ניתנה הסכמה חופשית". עוד ציינה כי קיימת "אינדיקציה לקורבנות נוספות שנפגעו על ידי החשוד", ובשל כך ביקשה להאריך את מעצרו בשל מסוכנות וחשש לשיבוש.

מנגד, ההגנה המשיכה לטעון כי מדובר בקשר מתמשך ובהסכמה, וכי ההתכתבויות בין הצדדים מחלישות את החשדות. עו"ד וייס אף טען בדיון כי לאחר האירוע הנטען התקיימו בין השניים מפגשים נוספים והוחלפו מאות הודעות.

במקביל לחקירה הפלילית נמשך גם המאבק סביב פרסום שמו של החשוד. רק אתמול קבעה השופטת רוית פלג בר דיין כי יש לבחון את מצבו הנפשי באמצעות הפסיכיאטר המחוזי, לאחר שסנגורו הודיע כי החשוד מסכים לעבור את הבדיקה.

כעת, לאחר החלטת המחוזי, החקירה נמשכת כשהחשוד ישהה במעצר בית, בעוד החוקרים ממשיכים לבחון את הראיות שנאספו ואת המשך הטיפול בתיק.

  • עוד באותו נושא:
  • אונס

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully