וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האמירויות: מערכות ההגנה האוויריות הופעלו בעקבות שיגור טילים לעברנו

עודכן לאחרונה: 5.5.2026 / 17:40

משרד ההגנה מסר כי שוגרו טילים וכטב"מים מאיראן כלפי המדינה. זוהי ההתקפה השנייה של טהרן כלפי מדינות המפרץ מאז הפסקת האש. בנוסף, משרד החוץ של האמירויות שומרת לעצמה את "זכותה המלאה והלגיטימית" להגיב

תקיפת כטב"ם על נמל תעשיות הנפט של פוג'יירה באיחוד האמירויות/מערכת וואלה

משרד ההגנה של איחוד האמירויות מסר היום (שלישי) כי כוחות ההגנה האווירית מתמודדים עם התקפות טילים וכטב"מים המגיעים מאיראן. זו ההתקפה השנייה של איראן כלפי מדינות המפרץ מאז הפסקת האש.

בנוסף, משרד החוץ של האמירויות מסר כי המתקפות מהוות הסלמה חמורה ואיום ישיר על ביטחון המדינה. בהודעה נמסר כי איחוד האמירויות שומרת לעצמה את "זכותה המלאה והלגיטימית" להגיב. במקביל, צוותי כיבוי פעלו להשתלט על שריפה שפרצה באזור מרכזי בתעשיית הנפט, בעקבות המתקפה שלטענת הרשויות הגיעה מאיראן.

התקפות איראניות על נמל פוג׳יירה, איחוד האמירויות, 4 במאי 2026/GettyImages

אתמול, איראן שיגרה שלושה טילים לעבר האמירויות. במקביל, אש פרצה באתר תעשייתי בפוג'יירה, אחת הנסיכויות המרכיבות את האמירויות, בעקבות כטב"ם ששוגר מאיראן - ופיצוצים נשמעו בנמל ג'בל עלי בדובאי.

כחצי שעה לאחר מכן, שוב הופעלו האזעקות עקב ירי נוסף מאיראן. משרד התקשורת של פוג'יירה עדכן כי שלושה אזרחים הודים נפצעו מתקיפת כטב"ם איראני, הם פונו לבית החולים. עוד דיווחו גם על ספינת מטען שעלתה באש מול חופי האמירויות לאחר שהותקפה על ידי איראן. בעקבות התקיפות, מספר טיסות שהיו בדרכן לאמירויות שינו את מסלולן ונחתו במוסקט.

משרד החוץ של האמירויות הודיע כי המדינה שומרת לעצמה את "הזכות המלאה והלגיטימית" להגיב למתקפות. בנוסף, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הגיב על כך ואיים: "איראן תימחק מעל פני האדמה. אם הרפובליקה האסלאמית תתקוף ספינות אמריקניות שמלוות כלי שיט דרך מצרי הורמוז".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully