נציב שב"ס קובי יעקבי טוען כי החוקרת במח"ש שחקרה אותו בפרשת מינוי תמורת מידע - ניהלה בעבר רומן עם העד המרכזי נגדו. כך נחשף לראשונה ב-i24.
הטענות הועלו לראשונה במהלך השימוע שנערך ליעקובי בשבוע שעבר אצל היועצת המשפטית לממשלה. כזכור, גלי בהרב מיארה, הודיעה כי החליטה להעמיד את יעקובי לדין בכפוף לשימוע. העבירות המיוחסות לו הן שיבוש הליכי חקירה ומרמה, כאשר על פי החשד הוא עדכן את נצ"מ אבישי מועלם , מוקד היחידה המרכזית לשעבר במחוז ש"י, אודות החקירה הסמויה המתנהלת נגדו במח"ש.
יעקובי מכחיש את הדברים וגם בשימוע חזר על ההכחשה. החלטת היועמ"שית צפויה להתקבל בקרוב.
מטעמה של היועמ"שית נמסר בתגובה כי מדובר בטענה שהועלתה על ידי בא כוחו של יעקובי, וככל טענה אחרת היא תיבחן יחד עם יתר טענותיו, כמקובל.
העד מסר בתגובה: "לא היה ולא נברא, אני מתעקש שהיועמ"שית תפתח בחקירה, על מנת לחקור את העלילה הזו. מוכן לכל בדיקה, לרבות פוליגרף, מחקרי תקשורת, חדירה לטלפון ללא צו וכל דבר שאדרש על מנת להוכיח שמדובר בעלילת דם".
