וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כתב אישום תקדימי: נהג תחת השפעת סמים - על אופניים חשמליים

עודכן לאחרונה: 3.5.2026 / 12:53

הנאשם, תושב בית שאן בן 43, מוכר היטב למשטרה, סירב לשתף פעולה ולמסור דגימת שתן, מהלך שחיזק את החשד והוביל להעמדתו לדין. סנ"צ הדר עמר, מפקדת תחנת המשטרה בעיר, הסבירה כי עבריינים רבים מבצעים עסקאות סמים ונשק באמצעות הכלי, ואכיפה נגדו תעזור למגר את התופעה

ברגע שיש את התקדים, זה פוגע מאוד בעבריינים שמבצעים עבירות באמצעות כלי זה". אופניים חשמליים/ניב אהרונסון

כתב אישום הוגש היום (ראשון) לבית משפט השלום לתעבורה בנצרת נגד תושב בית שאן, בן 43, בגין נהיגה תחת השפעת סמים, אך לא ברכב פרטי - אלא על גבי אופניים חשמליים. מדובר במקרה תקדימי שמדגיש את החמרת האכיפה גם כלפי רוכבי כלים חשמליים, הנתפסים לעיתים כתחליף "קל" לנהיגה ברכב.

על פי כתב האישום, הנאשם, המוכר היטב למשטרה מתחום עבירות הסמים והנשק, נתפס בעת שרכב על אופניים חשמליים בעיר. לאחר תצפית ממושכת של המשטרה, הוא התבקש לבצע בדיקה לשימוש בסמים, אך סירב לשתף פעולה ולמסור דגימת שתן. סירוב זה, על פי החוק, יוצר חזקה שלפיה החשוד נוהג תחת השפעת סמים או אלכוהול - ומוביל להעמדה לדין.

"להגיע לפסילה על סמך נהיגה תחת השפעת סמים - באופניים חשמליים, זה אירוע חריג". אילוסטרציה/ShutterStock

סנ"צ הדר עמר, מפקדת תחנת המשטרה בבית שאן, סיפרה עד כמה מדובר באירוע חריג: "להגיע לפסילה על סמך נהיגה תחת השפעת סמים - במיוחד כשמדובר באופניים חשמליים, זה אירוע חריג. זה תקדים שקשה מאוד להשיג אותו". לדבריה, "המאבק בעבריינים המשתמשים בכלים חשמליים ככלי תחבורה מרכזי הפך לאתגר משמעותי. ברגע שיש את התקדים הזה, הוא נותן גושפנקה לאכיפה דומה בכל הארץ. זה פוגע מאוד בעבריינים שמבצעים עבירות פליליות באמצעות כלים מסוג זה".

עוד הוסיפה עמר להסביר כי עברייני האופניים החשמליים משתמשים בהם על מנת לבצע עבירות בתחומים נוספים כמו סמים ונשק, וכעת, כשיהיה ניתן לאכוף את השימוש בכלי מסוג זה, ניתן יהיה להעמידם לדין גם בפן התעבורתי: "הם מבצעים עסקאות סמים, עבירות נשק ועבירות חמורות אחרות תוך שימוש באופניים חשמליים".

במשטרה הדגישו כי אופניים חשמליים מוגדרים על פי פקודת התעבורה ככלי רכב ממונע, ולכן חלים עליהם כל חוקי התנועה - כולל איסור נהיגה תחת השפעת סמים או אלכוהול. "מדובר בפרצה שנסגרה: גם רוכבי אופניים חשמליים לא יחמקו מאכיפה", סיכמה עמר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully