וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הרמטכ"ל בלבנון: "התייצבנו על הקו למניעת ירי על יישובים - ייתכן שנידרש להישאר"

עודכן לאחרונה: 29.4.2026 / 20:19

"לא נעזוב עד שיובטח ביטחון ליישובי הצפון לאורך זמן", הצהיר אייל זמיר, במהלך ביקור באוגדה 36 בחזית הצפונית. בפנייתו ללוחמים, ציין זמיר כי אין עליהם מגבלה לסכל תשתיות ולהרוג מחבלים. בתוך כך, נתניהו הפיץ תיעוד של תקיפות צה"ל, בצירוף המסר: "לבנון - ממשיכים"

סיור הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר באוגדה 36 במרחב העיירה א-טייבה שבדרום לבנון/דובר צה"ל

במהלך ביקור של הרמטכ"ל אייל זמיר היום (רביעי) באוגדה 36 במרחב העיירה א-טייבה שבדרום לבנון, בו השתתפו מפקד פיקוד הצפון אלוף רפי מילוא, מפקד זרוע היבשה אלוף נדב לוטן, מפקד האוגדה תת-אלוף יפתח נורקין ובכירים נוספים - אמר זמיר כי "המשימה שהוטלה עלינו על-ידי הדרג המדיני היא להתייצב על הקו למניעת ירי ישיר על היישובים. השגנו זאת - זהו הקו שבו אנו נמצאים. ייתכן שנידרש להישאר עליו".

לדבריו, "לא נסבול תקיפות וירי על יישובינו, ולא נעזוב עד שיובטח ביטחון ליישובי הצפון לאורך זמן". עוד הוסיף, כי "אנו ממשיכים בלחימה ופועלים להבטחת העמקת ההישגים המבצעיים ולהגנת כוחותינו. בחזית הלחימה אין הפסקת אש - אתם ממשיכים להילחם, להסיר איומים ישירים ועקיפים מעל יישובי הצפון, לסכל תשתיות טרור לאתר ולהרוג מחבלים".

בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו התגאה בהמשך הלחימה בחזית הצפונית, כאשר העלה תיעוד של תקיפות צה"ל בצירוף המסר: "לבנון - ממשיכים".

סיור הרמטכ״ל, אייל זמיר באוגדה 36 במרחב העיירה א-טייבה שבדרום לבנון/דובר צה"ל

במהלך הביקור קיים הרמטכ"ל הערכת מצב מבצעית, שמע סקירות ממפקד האוגדה והחטיבות, נתן הנחיות להמשך הלחימה ושוחח עם המג"דים הנלחמים בשטח לבנון. כמו כן הוא פגש את ראש מועצת מבואות חרמון, בני בן מובחר.

בפנייתו ללוחמים, זמיר אמר כי "משימתכם וחובתכם לפעול בחופש פעולה ולהסיר כל איום. בשלב זה איננו מתקדמים מעבר לקו, אך נמשיך לפעול ולהסיר איומים בחופשיות. הכוחות בשטח ממשיכים לפעול, ואין מגבלה לסכל תשתיות ולהרוג מחבלים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully