דיווחים בבריטניה על שני חרדים שנפצעו לפני זמן קצר (רביעי) מדקירות בלונדון - החשוד בן 45 נעצר. המשטרה טרם מסרה את נסיבות האירוע, וברקע נרשמת בתקופה האחרונה עלייה במספר התקיפות האנטישמיות בלונדון ובבריטניה.
לפי הארגון היהודי "השומרים", המספק אבטחה לקהילות היהודיות בלונדון, התוקף רץ עם סכין וניסה לדקור יהודים. האירוע התרחש בשכונת גולדרס גרין, שבה יש אוכלוסייה יהודית גדולה. עוד נמסר שאנשי הארגון השתלטו על התוקף עד שהגיעו שוטרים למקום.
מאוחר יותר, ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר התייחס לדקירת השניים ואמר כי מדובר באירוע "מדאיג מאוד". לדבריו, הוא עודכן על המקרה לפני שענה לשאלות בפרלמנט, וציין כי נפתחה חקירת משטרה. סטארמר הדגיש כי יש לתמוך במאמצי החקירה ולהבהיר את המחויבות להתמודד עם אירועים מסוג זה, "שמהם ראינו יותר מדי לאחרונה".
לפני כחודש הוצתו בלונדון ארבעה אמבולנסים של הקהילה היהודית. שלושה רעולי פנים הגיעו למתחם סמוך לבית כנסת בשכונת גולדרס גרין, אחד מריכוזי הבולטים בעיר, שפכו דלק והציתו את האמבולנסים של ארגון הצלה הפועל 24/7 בשירות הקהילה היהודית. במקום נשמעו פיצוצים עזים. משטרת המטרופולין של לונדון פתחה בחקירה והגדירה את האירוע כפשע שנאה אנטישמי.
היחידה ללוחמה בטרור במשטרת מטרופולין לונדון עצרה בתחילת אפריל שלושה גברים בחשד להצתת ארבעה האמבולנסים של שירות יוניייטד הצלה. השלושה - גבר בן 20, גבר בן 19 ונער בן 17, נעצרו בשלוש כתובות נפרדות במזרח לונדון. שניים מהעצורים (בני 20 ו-19) הם אזרחים בריטים, והשלישי (בן 17) הוא בעל אזרחות כפולה - בריטית ופקיסטנית. השלושה נעצרו בחשד לקשירת קשר לביצוע הצתה בכוונה לסכן חיים.
כמו כן, האירוע גרם לזעזוע בקהילה היהודית בבריטניה ובתקשורת הבינלאומית, והוא מדווח כחלק מגל האנטישמיות הגובר באירופה מאז ה-7 באוקטובר 2023 באירופה בכלל ובלונדון בפרט.
