וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מתה מפצעיה נסיה כראדי בת ה-11, שנפגעה מטיל איראני בבני ברק בערב חג הפסח

עודכן לאחרונה: 24.4.2026 / 18:36

במהלך "שאגת הארי" נהרגו עד כה 28 בני אדם בעורף מפגיעות טילים, בהם גם כראדי בת ה-11. היא נפצעה באורח אנוש בערב חג הפסח, פונתה לבית החולים ומאז נאבקו הרופאים על חייה. הבוקר הוכנסה לניתוח דחוף - אך זה לא צלח, ומותה נקבע לאחר יותר מ-3 שבועות

זירת הנפילה בבני ברק/לפי סעיף

יותר משלושה שבועות של מאבק בחדרי הטיפול נמרץ הסתיימו היום (שישי) בקביעה הקשה: נסיה כראדי, בת 11, לא שרדה את הפגיעה הקטלנית מטיל איראני שפגע בבני ברק בערב חג הפסח. היא פונתה במצב אנוש, והרופאים נאבקו על חייה עד לרגע האחרון אך נאלצו לקבוע את מותה. הלווייתה צפויה להתקיים במוצאי השבת.

הבוקר נכנסה כראדי לניתוח דחוף, אך מאמצי ההצלה לא צלחו. עם מותה עלה ל-28 מספר ההרוגים בעורף מאז תחילת מבצע "שאגת הארי".

נסיה כראדי/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
נסיה כראדי/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

נסיה כראדי הייתה תלמידת בית הספר "חורב" ברמת גן. היא נולדה להוריה, הרב אלעזר כראדי ואמה הילה. במשפחה סיפרו כי שמה ניתן לה מתוך תחושת הודיה, לאחר לידה שתוארה כ"נס גלוי". "אני זוכרת שהמיילדת צעקה לנו בחדר הלידה שהילדה הזו נולדה בנס", אמרה האם.

לדבריה, דווקא ההקפדה של נסיה על הנחיות הבטיחות ליוותה אותה בשגרה. "נסיה הייתה הילדה הכי מקפידה על הנחיות פיקוד העורף. בכל אזעקה היא הייתה הראשונה לרוץ למרחב המוגן", סיפרה. "אבל בשעת האזעקה בבני ברק היא ישנה, ולפני שהספיקה לקום ולרוץ, הטיל נפל ופצע אותה באורח קשה מאוד".

בהודעת אבל שפרסמה עיריית בני ברק נמסר כי ראש העיר, סגניו וחברי מועצת העיר "המומים וכואבים" על מותה. "הילדה נסיה כראדי הי"ד השיבה את נשמתה הטהורה ליוצרה לאחר שנפצעה באורח אנוש מפגיעת טיל מצרר בערב חג הפסח האחרון", נכתב. עוד צוין כי אלפים מתושבי העיר ומחוצה לה התפללו לרפואתה מאז הפציעה וליוו את מאבקה בבית החולים שיבא בתל השומר. "לצערנו הרב נגזרה הגזרה, והפרח הצעיר נקטף בדמי ימיו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully