וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לאחר ירי והצתות, חברת הביטוח מבטלת את הפוליסה לחברת ההסעות: "אנחנו לבד, איפה המדינה?"

עודכן לאחרונה: 24.4.2026 / 13:39

המכתב שקיבלו בעלי "הסעות סגל" מחברת הביטוח הגיע בעקבות אירועי טרור פרוטקשן מתמשכים שכללו ירי לעבר אוטובוסים, שריפת אוטובוסים ואף הצתת רכב המשפחה הפרטי. עבור החברה שמניידת את חיילי צה"ל, בין היתר לתוך לבנון, המשמעות היא פגיעה בפעילות השוטפת ואף סגירת העסק

לאחר ירי והצתות - חברת הביטוח מבטלת את הפוליסות ל"הסעות סגל", "אנחנו לבד, איפה המדינה?"/ללא קרדיט

אירועי טרור הפרוטקשן בצפון ממשיכים להסלים וחוצים את כל הקווים האדומים: לצד ירי, הצתות ואיומים שחווים עסקים רבים ובשבועות האחרונים גם חברת "הסעות סגל", כעת גם מגיע גם לגזר דין מוות לעסק ופגיעה כלכלית מתמשכת, כאשר חברת הביטוח הודיעה על ביטול הפוליסות.

במכתב שקיבלו שוקי ומושיקו סגל בערב יום העצמאות הודיעה חברת הביטוח על ביטול הפוליסות. מדובר במהלך דרמטי שעלול להביא לקריסת העסק: החברה, המעסיקה כ-100 עובדים, מסיעה מדי יום את ילדי הצפון למוסדות החינוך בכל הרשויות באזור ופועלת מול משרד הביטחון כשהיא מניידת את חיילי צה"ל בין היתר לתוך לבנון, אינה יכולה להמשיך לפעול ללא ביטוח. המשמעות המיידית היא פגיעה בפעילות השוטפת, סיכון לאובדן מקומות עבודה ואף סגירת העסק.

ההחלטה של חברת הביטוח מגיעה בעקבות טרור פרוטקשן מתמשך נגד החברה, שכלל: ירי לעבר אוטובוס, שריפת אוטובוסים בצפת ובאזור צח"ר, והצתת רכב פרטי בחניית בית המשפחה במשמר הירדן - בסמוך לחדרם של הילדים.

לאחר ירי והצתות - חברת הביטוח מבטלת את הפוליסות ל"הסעות סגל", "אנחנו לבד, איפה המדינה?"/דוברות משטרת ישראל

מושיקו סגל, מבעלי החברה: "לא רק ששורפים לנו רכוש, עכשיו גם לוקחים לנו את היכולת להתקיים ולהמשיך לפרנס 100 משפחות כשכל חטאנו הוא שאנחנו עובדים, מתפרנסים בכבוד ושומרים על החוק. כשהביטוח מתבטל - אין פעילות, אין בנק, אין עסק. העבריינים אמרו לנו למכור הכול וכשלא נכנענו, הם הגיעו עד הבית ואני שואל את המדינה: איפה אתם? מי הבא בתור? למה אתם מפקירים אותי לבד? מלבד ארגון 'עד כאן' אף אחד לא מסייע לנו. מה שחששנו ממנו קרה - הסרת הפוליסות זה הדבר הכי קשה ומה שמעניק ניצחון לטרור הפרוטקשן. אני מצפה ממדינת ישראל וממשרדי הממשלה לקום ולסייע לנו, תנו כיסוי ביטוחי מטעם המדינה אחרת העסק ייסגר".

יריב בן עמי, מייסד "עד כאן" הוסיף: "מה שאנחנו רואים פה זה את פרצופה של המדינה - בושה וחרפה. מול חיזבאללה יש ממ"ד, התראה, כיפת ברזל ומס רכוש. ומה קורה כאן? משאירים אותנו בעלי העסקים לבד. למעשה, כשהמדינה לא מעניקה כיסוי ביטוחי היא במילים אחרות שולחת אנשי עסקים לשלם לארגוני הפשיעה. בלי ביטוח, אם מושיקו רוצה לקיים את העסק הזה עם הגנה, נשאר לו רק ללכת לעבריינים - זה מה שאנחנו רוצים? איפה המדינה שתעניק כיסוי ותיקח אחריות על האירוע ותתמוך בהם? ראשי הרשויות יודעים לזעוק מול חיזבאללה אבל מה קורה כאן? מושיקו לא יהיה לבד ואנחנו נמשיך ללוות אותם, לשמור על העסק ולסייע עם כל אלפי מתנדבי עד כאן".

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה fiber ושדרגו את חווית הגלישה והטלוויזיה בזול!

בשיתוף וואלה פייבר

מצלמות אבטחה מאירוע פרוטקשן של הצתת רכבים ואוטובוסים בצפת/עד כאן

בארגון "עד כאן" מתכוונים לקיים מפגן תמיכה גדול במשפחת סגל ובעסקים השונים שנפגעים מטרור הפרוטקשן ביום שלישי בשעה 15:00 באזור התעשייה צח"ר וקוראים לציבור הרחב להגיע ולהשמיע את הזעקה.

טרור הפרוטקשן כבר אינו מסתפק בהצתות ואיומים, הוא פועל לחיסול שיטתי של עסקים. כשעסק קורס לא בגלל כשל כלכלי - אלא בגלל פחד ואיומים, הצצות ופגיעה פיזית זו כבר לא פשיעה - זה כשל משילות ברמה הלאומית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully