צה"ל תקף מבנים צבאיים ששימשו את חיזבאללה בדרום לבנון - כך נמסר הבוקר (שישי). התקיפות נערכו בתגובה לרקטות שנורו אמש לעבר מרחב שתולה - בזמן השיחות בבית הלבן בין ישראל ללבנון. תקיפות צה"ל התמקדו במרחבים ח'רבת סלם ותולין.
"צה"ל ימשיך לפעול בנחישות למול איומים המופנים כלפי אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל, ופועל בהתאם להנחיות הדרג המדיני", נמסר.
הלילה, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע כי הפסקת האש בין ישראל ללבנון תוארך בשלושה שבועות וכי וושינגטון תפעל לסייע ללבנון מול חיזבאללה. "נשיא ארצות הברית דונלד ג'. טראמפ, סגן הנשיא ג'יי.די ואנס, שר החוץ מרקו רוביו, שגריר ארה"ב בישראל מייק האקבי ושגריר ארה"ב בלבנון מישל עיסא, נפגשו עם נציגים בכירים של ישראל ולבנון בחדר הסגלגל", כתב טראמפ. "הפגישה התנהלה היטב. ארצות הברית תפעל עם לבנון כדי לסייע לה להגן על עצמה מפני חיזבאללה. הפסקת האש בין ישראל ללבנון תוארך בשלושה שבועות".
בשיחה עם עיתונאים לאחר הכרזתו של הנשיא על הארכת הפסקת האש ציין כי "אם ישראל תדרש היא תגן על עצמה. הם יעשו זאת בזהירות, ובאופן כירורגי, אתה יודע, יש הרבה שהם יכולים לעשות, אבל ישראל תצטרך להגן על עצמה".
סגן הנשיא ואנס, המשיך וחיזק את דבריו של טראמפ: "אני חושב שזה רגע גדול והיסטורי. אנחנו עומדים להאריך את הפסקת האש לשלושה שבועות, שכבר קיימת בין ישראל ללבנון. כמובן, זה לא היה קורה בלי המעורבות הישירה של הנשיא".
