וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בזמן ביקור בברלין: צבע אדום הותז על בן השאה

עודכן לאחרונה: 23.4.2026 / 15:03

לאחר מסיבת עיתונאים שבה מתח ביקורת על הסכם הפסקת האש בין ארה"ב לאיראן, מפגין התיז על רזא פהלווי מה שנראה כמו מיץ עגבניות. הוא לא נפגע ונופף לתומכיו, בעוד שהמשטרה עצרה את התוקף. צפו בתיעוד

בן השאה הגולה, רזא פהלווי, לאחר שהותז בפניו צבע אדום, ברלין, גרמניה, 23 באפריל 2026. רויטרס
בן השאה הגולה, רזא פהלווי, לאחר שהותז בפניו צבע אדום, ברלין, גרמניה, 23 באפריל 2026/רויטרס

רזא פהלווי, יורש העצר הגולה של איראן, ספג היום (חמישי) נוזל אדום שהותז עליו בעת ביקורו בברלין. התקרית התרחשה בתום מסיבת עיתונאים שבה מתח ביקורת על הפסקת האש בין ארצות הברית לאיראן, מחוץ לבניין מסיבות העיתונאים הפדרלי של גרמניה. הוא לא נפגע, נופף לתומכיו ונכנס לרכב שעזב את המקום. המשטרה מסרה כי הנוזל נראה כמיץ עגבניות.

החשוד במעשה, ששמו לא פורסם בהתאם לחוקי הפרטיות בגרמניה, נעצר מיד על ידי המשטרה. פהלווי, בן 65, הוא בנו של השאה לשעבר של איראן, שהופל במהפכה ב-1979. למרות זאת, פהלוי מנסה למצב את עצמו כשחקן בעתיד ארצו, אף שלא ברור כמה תמיכה יש לו בתוך איראן לאחר כמעט 50 שנות גלות.

פהלווי, שלא הוזמן להיפגש עם נציגי ממשל במהלך ביקורו בברלין, טען כי הסכם הפסקת האש מניח שהתנהגות המשטר האיראני תשתנה וכי "מדובר באנשים שלפתע הפכו לפרגמטיים". "אני לא רואה שזה קורה", אמר. "אני לא אומר שלא צריך לתת לדיפלומטיה הזדמנות, אבל אני חושב שכבר ניתנה לה מספיק הזדמנות".

הוא מנסה לקדם חזרה לשלטון במקרה שהמשטר התיאוקרטי השיעי יקרוס, ותמך בהתערבות הצבאית של ארה"ב וישראל במזרח התיכון. הוא קרא לאירופים לעשות יותר כדי לתמוך בעם האיראני הנאבק למען דמוקרטיה. הוא טען כי 19 אסירים פוליטיים הוצאו להורג על ידי הרשויות באיראן בשבועיים האחרונים, וכי 20 נוספים נידונו למוות.

"האם העולם החופשי יעשה משהו, או יצפה בטבח בשתיקה?" אמר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully