וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תלמידי כיתה ח' יצרו והפיצו סרטון מיני מזויף של מורה בנתניה | החשוד המרכזי: בן 14

עודכן לאחרונה: 22.4.2026 / 15:26

המורה גילתה כי פניה שובצו באמצעות כלי בינה מלאכותית על גוף של אישה אחרת, בסרטון שהופץ בקבוצות תלמידים וברשתות החברתיות. כמה קטינים בני 14 ומעלה עוכבו לחקירה, כשאחד מהם חשוד ביצירת התיעוד. המשטרה פתחה בחקירה, והחשוד המרכזי שוחרר בתנאים מגבילים

טקסט קליטת ניידות מיצובישי אאוטלנדר/אגף התנועה

חקירה פלילית נפתחה בתחנת נתניה, לאחר שמורה בחטיבת ביניים גילתה כי תלמידי כיתה ח' הפיצו סרטון מיני מזויף שבו שובצו פניה. לפי החשד מדובר במספר קטינים בני כ-14, שעשו שימוש בכלי בינה מלאכותית ואמצעי עריכה דיגיטליים כדי ליצור את התיעוד - כאשר לאחר מכן, הם הפיצו אותו בקבוצות וואטסאפ וברשתות החברתיות.

ממשטרת ישראל נמסר, כי עם קבלת התלונה במשטרה נפתחה חקירה, במסגרתה מבוצעות כלל הפעולות הנדרשות במטרה להגיע לחקר האמת.

על פי החשד, אחד התלמידים עומד מאחורי יצירת הסרטון עצמו, בעוד אחרים היו שותפים להפצתו. המורה נחשפה לתיעוד רק לאחר שכבר הסתובב בין תלמידים והפך לנפוץ בתוך זמן קצר, ובשלב הזה פנתה למשטרה בניסיון לעצור את המשך ההפצה.

על פי החשד, מספר קטינים בני כ-14 עשו שימוש בכלי בינה מלאכותית - כדי ליצור את התיעוד הבוטה/ShutterStock

במסגרת החקירה בתחנת נתניה זומנו ונחקרו כמה מהקטינים החשודים במעורבות בפרשה. מהממצאים הראשוניים עולה כי בין המעורבים התקיימה חלוקת תפקידים, כשאחד מהם עומד מאחורי יצירת הסרטון ואחרים היו אחראים להפצתו. בתום חקירתו שוחרר החשוד המרכזי בתנאים מגבילים, והמשטרה ממשיכה לפעול למיפוי היקף החשיפה ולאיתור מעורבים נוספים.

במערכת החינוך ובמשטרה מייחסים חומרה לאירוע, שממחיש את עומק הפגיעה האפשרית בשימוש לרעה בכלי בינה מלאכותית זמינים. בימים הקרובים צפויים החוקרים להרחיב את גביית העדויות מתוך בית הספר ולבחון צעדים נוספים כדי לבלום את המשך הפצת התיעוד.

ככל שהחקירה תתקדם, במשטרה יבחנו את חומרת המעשים ואת אופי המעורבות של כל אחד מהקטינים, לרבות האפשרות לייחס עבירות של פגיעה בפרטיות והפצת תכנים פוגעניים. גורמים המעורים בפרטים מציינים כי לצד ההליך הפלילי צפויים גם צעדים משמעתיים בתוך המוסד החינוכי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully