דמות מוכרת מחסידות גור, שנמלט מהארץ והיה במוקד מצוד בינלאומי, נעצר הערב (שלישי) עם נחיתתו בישראל, לאחר שהוסגר מארצות הברית. במשטרה מייחסים לו הונאה בהיקף של מיליוני שקלים, לצד פרשה חריגה שכללה ניסיון הימלטות דרמטי במהלך טיסה בינלאומית.
שוטרי מפלג ההונאה של מחוז תל אביב עצרו את החשוד בן ה-33 עם נחיתתו בנתב"ג, לאחר שבחודשים האחרונים התנהלה בעניינו חקירה סמויה, שבמרכזה זיוף מסמכים ומצגי שווא במסגרת מכירת נכס בתל אביב למספר קורבנות במקביל, תוך גריפת סכומי עתק לכיסו. מהחקירה עולה כי החשוד פעל בפרשה יחד עם אדם נוסף, וביצע השתלטות על בניין השייך לקשישות עריריות, שוויו מוערך במיליוני שקלים. על פי החשד, השניים זייפו ייפוי כוח לנכס ומכרו אותו לשני משקיעים תמימים, ששילמו מיליונים מבלי לדעת כי הבעלות נותרה בידי הקשישות.
עם התקדמות החקירה הוצא נגדו צו מעצר, אך החשוד הספיק להימלט מהארץ. לפי החשד, עשה שימוש בזהות בדויה והסתתר תקופה ממושכת בחו"ל. מסלול בריחתו עבר דרך ורשה שבפולין, ומשם לטורונטו שבקנדה, שם ניסה להיכנס לארצות הברית כשהוא מוסתר בתא מטען של רכב מאחורי מזוודות, בניסיון לחצות את הגבול במפלי הניאגרה. הוא אותר על ידי רשויות האכיפה ונעצר.
בהמשך הורה בית משפט בניו יורק על גירושו לישראל, אולם למרות צו ההרחקה עלה החשוד לטיסה ללא ליווי שוטרים פדרליים. במהלך הטיסה, כך לפי החשד, ביים התקף לב שאילץ את צוות האוויר לבצע נחיתת חירום בדבלין. עם נחיתת המטוס ניצל את המהומה ונמלט מהמקום, אך נעצר זמן קצר לאחר מכן על ידי השלטונות המקומיים.
לאחר שהוחזר לארצות הברית, ובשיתוף פעולה בין רשויות האכיפה, גורש לבסוף לישראל. עם נחיתתו הערב בנתב"ג נעצר והועבר לחקירה במפלג ההונאה של מחוז תל אביב.
החשוד, בן 33, ריצה בעבר ארבע שנות מאסר בפרשה אחרת, לאחר שהורשע בהשתלת סמים בביתם של בני זוג מחסידות גור, בניסיון להפריד ביניהם. בכוונת המשטרה להביאו מחר בבוקר לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בתל אביב.
