וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניסיון הצתה של בית כנסת בלונדון: אירוע שלישי בתוך ימים ספורים

עודכן לאחרונה: 19.4.2026 / 21:50

בקבוק תבערה הושלך לבית הכנסת קנטון יונייטד בצפון-מערב העיר והתלקח, אך האש כובתה במהירות ללא נפגעים. במשטרה חוקרים את המקרה כפשע שנאה אנטישמי ובודקים קשר לאירועים דומים בפינצ'לי, גולדרס גרין והנדון - כשברקע חשד למעורבות גורמים שפועלים בשליחות איראנית

עומר לוגסי, רעבים בלונדון/עומר לוגסי

שוב ניסיון הצתה הלילה (ראשון) בבית כנסת בלונדון, אירוע שלישי, לפחות, מסוגו נגד מוסדות יהודיים בלונדון בתוך פחות משבוע והפעם בבית הכנסת קנטון יונייטד ברובע הארו שבצפון-מערב העיר. אלמונים השליכו בקבוק ובו חומר דליק דרך חלון והוא התלקח אבל מסתמן כי למרבה המזל האירוע התברר טרם האש התפשטה.

שוטרים שסיירו באזור במסגרת סיורי הרתעה והרגעה הבחינו בנזק לחלון בית הכנסת סביב חצות. בבדיקה נוספת ראו עשן בתוך החדר ואיתרו את הבקבוק שנזרק פנימה. האירוע מטופל כפשע שנאה אנטישמי, והחקירה הוטלה על יחידת הלוחמה בטרור של משטרת המטרופולין.

לפי דיווח CST, ארגון האבטחה של הקהילה היהודית בבריטניה, לא היו נפגעים ולא נגרם נזק מבני משמעותי.

סגנית מפקד היחידה, ויקי אוואנס, מסרה לתקשורת כי "האירועים דומים באופיים - התקפות על אתרים הקשורים ליהודים או לישראל בלונדון". היא ציינה שהמשטרה בודקת האם מדובר בשימוש של המשטר האיראני ב"פרוקסי פליליים", שכירי חרב שמקבלים תשלום לביצוע הפשעים. יוזכר כי קבוצה בשם Harakat Ashab al-Yamin al-Islamiyya כבר קיבלה אחריות על חלק מהאירועים, והחשד לקשר איראני כבר עלה.

זירת האירוע בלונדון/אתר רשמי, Combat AntiSemitism

הקהילה היהודית בלונדון, שכבר חווה עלייה חדה באנטישמיות מאז 7 באוקטובר 2023, מביעה דאגה גוברת מפני דפוס התקיפות החוזר.

מ-CST נמסר, "התוודענו לעוד ניסיון הצתה, הפעם נגד בית כנסת בצפון לונדון, לאחר אירועים דומים בפינצ'לי, גולדרס גרין והנדון. אנו מודים למשטרת לונדון ולכבאי לונדון על תגובה מהירה ועל כל מה שהם עושים כדי להגן על הקהילה היהודית בתקופה חסרת תקדים זו. אנו מגישים תמיכה לבית הכנסת שנפגע ועובדים בשיתוף פעולה הדוק עם המשטרה כדי לאתר את האחראים"

האירוע מגיע יום לאחר ניסיון הצתה במבנה בשכונת הנדון בלונדון, שבעבר שימש משרד ראשי של הארגון החינוכי-צדקה Jewish Futures שיש לו קשרים עם ישראל. בחזית עדיין יש שלט של הארגון. לפני שבוע התרחש ניסיון הצתה בבית הכנסת הרפורמי בפינצ'לי - שם נעצרו שני חשודים. הרב הראשי של בריטניה, הרב אפרים מירוויס, אמר כי היהודים בבריטניה מתמודדים עם "קמפיין מתמשך של אלימות ואיומים" ש'מתגבר'.

ראש הממשלה קיר סטארמר גינה את האירועים ואמר שהוא "מזועזע" מהתקיפות האנטישמיות. ראש עיריית לונדון, סאדיק חאן, הדגיש כי "אין מקום לאנטישמיות בלונדון". המשטרה פרסה כוחות נוספים באזורי צפון-מערב לונדון, האצילה עליהם סמכויות חיפוש מוגברות, והחקירה נמשכת.

  • עוד באותו נושא:
  • לונדון

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully