וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"סטירות, הטחות והצמדות למזרן": סייעת בגן הורשעה ב-277 מקרי אלימות בפעוטות

עודכן לאחרונה: 19.4.2026 / 16:43

במשך חודשים תועדה כשהיא נוהגת באלימות כלפי פעוטות, מכסה את ראשם בשמיכה ומכניסה בקבוק לפיהם בכוח. בית המשפט קבע כי מדובר ב"אלימות ואכזריות" כלפי חסרי ישע, שהפכו ל"טרף קל ושותפי סוד", לעיתים בתקיפות "משום מקום", והרשיע אותה במאות מקרים שתועדו במצלמות

הארכת מעצר של גננת וסייעת בחשד להתעללות בגן פעוטות במודיעין/מערכת וואלה, הודיה רן

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד הרשיע היום (ראשון) את רואן עבד אל חי, ששימשה סייעת בקבוצת התינוקייה ב"גן של סיגל" בהוד השרון, בביצוע 277 עבירות אלימות כלפי שמונה פעוטות בגילי שמונה חודשים עד שנה וחצי, שהיו תחת אחריותה וטיפולה בין מאי ליולי 2023. עבד אל חי הורשעה בתשע עבירות של התעללות בקטין חסר ישע על ידי אחראי, בעבירות של תקיפת חסר ישע על ידי אחראי הגורמת חבלה של ממש, וכן בעבירות של תקיפה בנסיבות מחמירות.

בהכרעת הדין תיאר בית המשפט תמונה קשה של אלימות חוזרת, כוחנית ולעיתים אכזרית כלפי פעוטות "רכים בשנים, שטרם למדו לדבר, חלקם טרם למדו ללכת", שנמסרו לטיפולה של מי שהייתה מופקדת על שלומם. בית המשפט הדגיש כי בבחינת עבירות ההתעללות עמדו לנגד עיניו גם עדויות ההורים בדבר הנזקים, וגם ניסיון החיים ביחס לנזק שנגרם לפעוט שמותקף באופן הנראה בסרטונים.

לצד ההרשעה הנרחבת, עבד אל חי זוכתה מ-64 מקרים אחרים שיוחסו לה בכתב האישום. בית המשפט הבהיר כי ברובם אמנם מדובר בהתנהגות "לא ראויה ולא הולמת טיפול בפעוט", אך לא בכל מקרה ניתן היה לקבוע שמדובר בעבירה פלילית. חלק מהזיכויים נבעו ממגבלות התיעוד: המצלמה שקלטה את ההתרחשויות בחצר הייתה מרוחקת מחצר התינוקייה, הסרטונים היו ללא שמע, לא תמיד ניתן היה לראות אם פעוט בוכה, מגיב או מראה סימני מצוקה, ולעיתים גם פניו כלל לא הופנו למצלמה. בית המשפט הבהיר כי עצם היעדר ההתייחסות למצוקה בהכרעה "אינה מלמדת שאכן אין הפעוט מגיב, אלא שלא ניתן לקבוע אם כן או לא".

הסייעת הורשעה בביצוע 277 עבירות אלימות כלפי שמונה פעוטות בגילי שמונה חודשים עד שנה וחצי/פלאש 90, מיכאל גלעדי

עוד קיבל בית המשפט את עתירת התביעה לקבוע כי הנאשמת התעללה בשבעה מהפעוטות, אך דחה את הבקשה להרשיע אותה בהתעללות נפשית בכלל ילדי התינוקייה, רק מעצם נוכחותם בחדר בעת פגיעה בפעוטות אחרים. לפי ההכרעה, עבירה זו לא הוכחה במידה הנדרשת, בין היתר מאחר שלא הוגשה חוות דעת מקצועית על הנזק שנגרם, וגם בשל קושי לזהות מי מהפעוטות אכן נכח בזמן אמת כשהנאשמת פגעה בחבריו.

לפי כתב האישום, עבד אל חי נקטה אלימות במאות מקרים כלפי פעוטות בתינוקייה ב"גן של סיגל" בין מאי 2023 ליולי 2023. האישום התייחס בפירוט למעשי אלימות כלפי שמונה פעוטות, ובסופו גם יוחסה לה עבירת התעללות כללית כלפי כל הפעוטות בתינוקייה, בטענה שהיו עדים למסכת האלימות המתמשכת. התביעה טענה כי עצם החשיפה החוזרת והמתמשכת של כל הפעוטות למעשי אלימות, לנוכח גילם הרך, התלות המוחלטת שלהם בה, חוסר היכולת להתגונן והאווירה המתעללת שיצרה, מגבשים גם התעללות נפשית כלפי כלל הקבוצה. בטענה הזו, כאמור, בית המשפט לא קיבל את עמדת המאשימה.

מנגד, ההגנה לא חלקה באופן גורף על עצם קיומם של חלק מהאירועים, אך ניסתה לצמצם את חומרתם. בא כוח הנאשמת טען באופן כללי כי היא אינה כופרת בכך שבחלק מהמקרים תקפה את הקטינים שעה שהייתה אחראית עליהם, אך כפר בכך שעשתה זאת בדרכים החמורות שתוארו בכתב האישום.

sheen-shitof

עוד בוואלה

המסחר חוזר לצעירים: בנק הפועלים מקל על הצעד הראשון ומציג מהלך חדש בשוק ההון

בשיתוף בנק הפועלים

ההגנה לא חלקה באופן גורף על עצם קיומם של חלק מהאירועים, אך ניסתה לצמצם את חומרתם/ShutterStock

ביחס לשורת אירועים, ההגנה טענה כי לא מדובר במכה, בעיטה, דחיפה, הטחה או פעולה שנעשתה בכוח, אלא בפעולות שנעשו "לא בעדינות", "ללא הפעלת כוח עודף" או "בהתנהגות אגרסיבית". בחלק מהמקרים נטען גם שהפעוט בכה עוד לפני שהנאשמת ניגשה אליו, ולכן לא ניתן לייחס את הכאב או ה"חבלה" למעשיה. באירועים אחרים הוצעו פרשנויות מקלות, למשל טענה שהנאשמת לא הכתה את ראשו של פעוט אלא רק "טופחת כרוצה לומר 'הישאר כך'".

אלא שבית המשפט דחה חלק ניכר מהפרשנויות הללו. ההכרעה כולה התבססה על סרטוני מצלמות האבטחה בגן, שאין חולק על אמיתותם, אך אין בהם שמע. בית המשפט ציין במפורש: "הכרעותיי העובדתיות תתבססנה כולן על הסרטונים, שבהם צפיתי בעצמי". עוד הודגש כי הנאשמת בחרה שלא להעיד, ולמעשה לא הובאו כל ראיות מטעם ההגנה.

לנוכח העובדה שמדובר בפעוטות שאינם יכולים להעיד, ובהינתן בחירת הנאשמת לשתוק, כתב בית המשפט כי רגשותיהם של הפעוטות נלמדו מתוך תגובותיהם ומתוך ניסיון החיים, ואילו הפרשנויות שהציג הסנגור באשר לכוונותיה של הנאשמת "צריכות היו להגיע מפיה, במסגרת עדות". משלא העידה, קבע בית המשפט, קשה היה לקבל את הפרשנות המיטיבה שהוצעה, והימנעותה מלהעיד שימשה חיזוק לראיות התביעה.

בית המשפט תיאר תמונה קשה של אלימות חוזרת כלפי פעוטות "רכים בשנים, שטרם למדו לדבר"/ShutterStock

בית המשפט עמד גם על מאפייני הפגיעות המיוחדת של הקורבנות: פעוטות בני שמונה חודשים עד שנה וחצי, חלקם כלל לא ידעו ללכת, וכולם היו תלויים בנאשמת "כמעט לכל דבר" במהלך שהותם בגן - מזון, משקה, ניקיון ושלמות גופנית. עוד קבע כי במקרים רבים ניכר שהפעלת הכוח נועדה להעניש את הפעוט או להפחיד אותו, ולעיתים ההתפרצות הייתה "משום מקום", כאשר הפעוט יושב, משחק או שוכב בשקט. בית המשפט הוסיף כי הפעוטות היו "טרף קל ושותפי סוד בעל כורחם", וכי אלמלא המצלמות, המעשים כלל לא היו נחשפים.

אחד האישומים המרכזיים והמפורטים שבהם עסקה ההכרעה נגע לפעוט א.א, שהיה כבן עשרה חודשים במועד האירועים. כאן פרס בית המשפט שורה ארוכה במיוחד של מעשים, לעיתים יום אחר יום, שלדבריו מצטברים לדפוס אלים, כוחני ומתמשך.

כך למשל, ב-7 במאי 2023, בשעה 15:33, תועדה הנאשמת כשהיא מטיחה קלות בד על ראשו של א.א בזמן ששכב על מזרן והרים את ראשו. כאן קבע בית המשפט כי אין מדובר בעבירה פלילית. אלא שכעבור שתי דקות, בשעה 15:35, כאשר א.א עדיין שכב על המזרן, תועדה הנאשמת מוחאת כפיים ממש מול פניו, פעם אחר פעם, עד שהחל לבכות. בניגוד לכתב האישום, בית המשפט לא קבע כי הכתה אותו בלחייו, אך כן קבע כי מעשיה גרמו לו "מכאוב נפשי ממשי", ולכן מדובר בתקיפת חסר ישע על ידי אחראי הגורמת חבלה של ממש. בהמשך אותו יום, בשעה 15:37, תועדה כשהיא בועטת או דוחפת ברגלה את רגלו של הפעוט. בית המשפט קבע כי מדובר בתקיפה בנסיבות מחמירות.

למחרת, 8 במאי, תועד אירוע שבו הנאשמת הכתה את א.א בראשו ובגבו מספר פעמים, כיסתה אותו בשמיכה מעל גופו וראשו, הצמידה אותו למזרן והכתה אותו שוב. כאן הודתה ההגנה במעשה, ובית המשפט הרשיע אותה בתקיפת חסר ישע על ידי אחראי הגורמת חבלה של ממש. בהמשך אותו יום הורשעה גם בתקיפה נוספת, כשניגשה והכתה אותו בישבנו וברגלו, ובהמשך סובבה אותו באגרסיביות לצורך החלפת חיתול.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully