בית משפט השלום בחיפה האריך בשבעה ימים את מעצרם של שבעה חשודים, תושבי הדרום, בחטיפת תושב העיר לדירת מסתור באזור הנגב על רקע סכסוך כספי, כך מסרה הבוקר (ראשון) המשטרה. ארבעה קטינים נוספים, החשודים גם הם בחטיפה, שוחררו בתנאים מגבילים.
על פי החשד, החשודים חטפו את הגבר, בעל משאית, ביום רביעי שעבר ודרשו תמורתו כופר או שיהרגו אותו. מחוז חוף, מחוז דרום ומחוז ש"י, יחד עם מסתערבי מג"ב, היחידה האווירית ויחידת המו"מ של המשטרה, נערכו לאתר את החוטפים.
בלילה שבין חמישי לשישי, מסתערבי מג"ב דרום, יחד עם הכוחות הנוספים, צעדו ארבעה קילומטרים בשטח מהנקודה שאליה הוקפצו, כדי לא לעורר חשד. כשפרצו לחדר, מצאו את החוטפים ששמרו על החטוף, שהיה כפות.
מפקד המחוז, ניצב יחיאל בוהדנה, הכריז על הקמת חפ"ק בימ"ר של מחוז חוף, שניהלה את החקירה. בשיתוף פעולה הדוק קיימו הערכת מצב משותפת עם מרחב כרמל, תחנת חיפה, ימ"ר דרום, ימ"ר ש"י, מסתערבי מג"ב דרום, היחידה האווירית של המשטרה וגורמים נוספים, בהם יחידת המו"מ של משטרת ישראל, לוחמי יס"מ ובלשים, לצורך גיבוש תמונת מצב מודיעינית והיערכות לפעולת חילוץ.
