בית משפט השלום בעכו האריך ביממה את מעצרו של תושב העיר כאמל סעיד אגא בן ה-26 החשוד שאיים על ראש העיר היוצא, עו"ד עמיחי בן שלוש. הוא נעצר אתמול, ולא בפעם הראשונה, לאחר שעל פי החשד שוב התעמת עם בן שלוש והפעם בקניון עזריאלי בעיר, שם ראש העיר בילה עם בני משפחתו.
סעיד אגא מכחיש את המיוחס לו. "הוא מעולם לא פנה אליו ולא רוצה לפנות אליו, אין לו סיבה". טען מנגד סניגורו, עו"ד אביעד חייט, אשר ייצג אותו גם כשנעצר עם אחים שלו לחקירה במרץ 2025, יחד עם ראש העיר עצמו, בחשד שהוא סייע לראש העיר במהלך קמפיין הבחירות והוביל לשוחד. "הוא שיתף פעולה עם היחידה החוקרת מה שהוביל לפתיחת הליך פלילי ולמעצרו של ראש העיר לשעבר", הסביר עו"ד חייט, "הופיע בפני ביהמ"ש המחוזי במסגרת עתירה מנהלית שבסופה כב' השופטת נאות פרי פסלה את הבחירות, הורתה על ביטולן ושיערכו בחירות חוזרות וכך נעשה, ראש העיר הודח מתפקידו". לדבריו: "ראש העיר לשעבר מנסה לנקום".
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו ב-5 ימים. השופט ראמי נאסר ציין שנחה דעתו כי "קיימת בתיק החקירה תשתית ראייתית וחשד סביר אשר קושרים, לכאורה, את החשוד לחשדות המיוחסים לו". הוא נעתר אך חלקית לבקשת המשטרה, כאמור. מחר, בבית משפט השלום בחיפה, שוב יובא כאמל סעיד אגא בפני שופט, אם לא תשחרר אותו המשטרה ביוזמתה, קודם לכן.
עדכון שישי 17.4:
המשטרה, באמצעות רס"ב סאמר כרייני, ביקשה (שישי) בבית משפט השלום בחיפה את הארכת מעצרו של כאמל סעיד אגא בחמישה ימים נוספים. אבל השופטת פרחה ג'ובראן מילר דחתה את בקשת המשטרה, נעתרה לסנגור עו"ד אביעד חייט ושחררה אותו, בהרחקה קצרה מהעיר ומראש העיר לשעבר ומשפחתו, "עד יום שלישי הבא".
המשטרה הביאה תגבורת, ובאמצעות רס"ב פקד מרינה בורקן לצד רס"ב סאמר כרייני ערערה שמונה קומות מעלה - בבית המשפט המחוזי, אבל התוצאה נותרה זהה. השופט אברהים בולוס דחה את ערר המשטרה וסעיד אגא שוחרר. בדיון התברר כי החשד המיוחס לו הוא פנייתו לבן שלוש ובני משפחתו כשנתקל בהם באקראי בקניון: "הורדנו אותו ונוריד אתכם". הסנגור ביקש להבהיר: "זה מכיסא ראש העיר, זו הכוונה".
